Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Galați: “Privește-mă cu Inima”, un proiect pentru un viitor mai bun al copiilor cu CES

0

Fundația Inimă de Copil din Galați va implementa, în următoarele șase luni, proiectul “Privește-mă cu Inima!”, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Integrarea copiilor cu dizabilități – CES- în educația de masă în România reprezintă una dintre problemele majore cu care ne confruntăm. De foarte multe ori această categorie vulnerabilă este supusă discriminării. Copilul cu astfel de probleme, întâmpină dificultăți majore la nivel de integrare școlară și socială. Dificultățile întâmpinate de copii, părinți sau cadre didactice au fost sesizate constant de personalul Centrului de Recuperare al Fundației Inimă de copil în cei 9 ani de existență ai centrului.

Prin proiectul „Privește-mă cu Inima”, Fundația Inimă de Copil urmărește promovarea un stil de viață sănătos cu implicarea unui grup de 25 de copii cu CES împreună cu comunitățile școlare din care aceștia fac parte. Un număr de aproximativ 500 copii din 25 de clase din școli sau grădinițe, din jud. Galați și din județele învecinate, 25 cadre didactice și 25 părinți vor fi implicați în activități educaționale și de informare.

Toate activitățile desfășurate vor avea ca scop creșterea capacității de emaptie și conștientizare la nivelul comunității a nevoilor și drepturilor copiilor cu CES. În următoarele șase luni, specialiștii Centrului de Recuperare Inimă de Copil vor merge în școli și vor desfășura sesiuni de informare și activități interactive care să crească calitatea vieții locuitorilor din comunități urbane și rurale prin impactul pozitiv adus în domeniul viață sănătoasă pentru copii cu CES.

Proiect derulat de Fundația Inimă de Copil și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Despre Fundația Inimă de Copil

Fundația Inimă de Copil luptă de 23 de ani să ofere, prin educaţie, o șansă la un viitor mai bun copiilor vulnerabili și visează la o Românie în care, în mod firesc, oamenii fac bine celor aflați în dificultate. În anul 2018, 287 de copii au beneficiat de programele de educație și sănătate ale Fundației Inimă de Copil, iar alți 600 au primit sprijinul de care aveau nevoie. Au fost investite 7.500 de ore pentru a oferi ajutor la teme, consiliere și dezvoltare pentru copiii din centrele fundației. Au fost oferite 3.931 de ședințe de recuperare pentru copiii cu dizabilități, 40 de burse lunare de merit pentru copii cu rezultate școlare excepționale, peste 23460 de mese de prânz. Peste 100 de copii au participat în tabere de vară www.inimadecopil.ro

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil  și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.