Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GALAȚI: Parc amenajat de vecini din fata blocului

0

Marian Maxim: „Pentru mine este bucuria de a face ceva care sa-mi placa, as putea spune in cateva cuvinte. Totul a început odata cu începerea vacanței de vară. Împreună cu o parte din vecini am curatat spatiul verde din fata blocului si am colorat trunchiurile copacilor. Am improvizat chiar și o bancă din materiale reciclate. Nu a fost ușor. Păreri au fost multe: pro și contra acestui proiect.”

Citește și articolul Povestea unei scări de bloc din Galați

Faptul că în prezent nu iti mai pot lăsa copiii în fața blocului din cauza nesiguranței, și aceștia stau în apartamentele lor, unde își omoară timpul pe rețelele de socializare, ne-a făcut să ne punem întrebarea ca parinte: De ce nu se mai joaca copii in fata blocului? Cu totii stim ca ei sunt ființe fragile, care nu trăiesc doar în lumea reală, ci și într-un univers compus dintr-o mulțime de jocuri și activități distractive.

Din acest motiv, fiecare încearcă să-i înconjoare cu lucruri frumoase, care să le trezească plăcut imaginația și care să-i invite să petreacă timp de calitate, contribuind, astfel, la dezvoltarea lor psihică și fizică cât mai armonioasă. O mare parte a timpului, cei mici il petrec in casă. Afara insa, se întrec care mai de care să realizeze diferite idei creative, încercând să pună în practică diverse idei originale. Astfel, cu ajutorul nostru ei vor putea invata sa gândească cu inima, sa nu pună la suflet toate rautatile lumii, sa se ridice când au cazut, și să fie niste luptători. Un proverb chinezesc spune: „Gloria nu este a celor neinvinsi, ci a celor care se ridică după fiecare lovitură”.

În concluzie, amenajarea locurilor de joacă ale copiilor în exteriorul casei trebuie să devină o preocupare și o responsabilitate a tuturor părinților care își doresc să crească copii frumoși și sănătoși fizic și psihic. Jocul îi ajută pe cei mici să-și dezvolte personalitatea, să se distreze și să învețe, aventurându-se în lumea magică a fanteziei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.