Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Galați: Leru-i ler tot anul– relansare magazine online Leru.ro

0

Prima platformă online de fapte bune, Leru.ro, se relansează cu ocazia sărbătorilor de Sfântul Valentin și Dragobete, pentru a menține dărnicia și spiritul sărbătorilor de iarnă pe tot parcursul anului.

Campania din decembrie, inițiată de OpenHub în parteneriat cu Thecon și Fundația Comunitară Galați a fost un real succes, înregistrând un total de 2451 de produse și servicii donate, 38 de firme implicate în campanie și a generat donații de peste 13.000 de lei. Totul a fost posibil cu implicarea voluntară a 50 de specialiști care au pus la punct platforma într-o singură noapte, denumită Noaptea Elfilor.

Gălățenii generoși care își doresc să contribuie la cumularea lerului de primăvară pot dona produse, servicii și chiar experiențe prin completarea formularului de contact aflat pe site sau direct la partenerii noștri în această campanie, Pub Bodega (strada Brăilei, numărul 122, în stație la Bănci), care să fie mai apoi comercializate pe siteul Leru.ro.

Fondurile strânse pe platforma Leru.ro vor fi direcționate către Centrul Comunitar La Vale (Fundația Cuvântul Întrupat) și Centrul de zi Nicorești (Asociația Bunul Samaritean), unde se implementează proiectul Generații. Aflat la ediția a doua de implementare în județul Galați, proiectul Generații mobilizează voluntari seniori (pensionari care își doresc să fie în continuare activi în comunitate) pentru a coordona diverse activități și ateliere (de gătit, grădinărit, cusături, pictură, teatru etc) pentru copiii din cele două centre. Înconjurați de energia, vitalitatea și afecțiunea celor mici, vârstnicii se simt mai puțin singuri și izolați, mai puțin marginalizați și neglijați de către cei din jur. Atunci când au posibilitatea să se implice și să contribuie la binele comunității în care trăiesc, când li se dă ocazia să își folosească abilitățile în folosul celor tineri și fără experiență, seniorii își recapătă respectul de sine și pofta de viață, iar copiii primesc de la vârstnici afecțiunea și căldura care adesea le lipsesc în familie din cauza unor părinți prea ocupați sau chiar absenți. În premieră, cei 80 de copii beneficiari vor merge în tabăra de vară însoțiți și de mentorii lor seniori.

Proiectul Generații este realizat în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României și este cofinanțat de Raiffeisen bank.

Fundaţia Comunitară Galaţi este o organizaţie neguvernamentală care mobilizează resurse şi le direcţionează spre nevoi identificate în comunitate. După ce a funcționat un an și jumătate ca Grup de Inițiativă, Fundația Comunitară Galați a căpătat personalitate juridică în octombrie 2015.

Fundația Comunitară Galați își propune să devină un motor al schimbării în regiunea de sud a Moldovei. Suntem în contact permanent cu ONG-urile locale şi cunoaştem beneficiarii şi proiectele acestora. Avem o reţea de donatori – persoane fizice şi companii din Galaţi – şi depunem în permanenţă eforturi să o extindem. Organizăm evenimente în cadrul cărora îi aducem pe toţi – ONG-uri şi donatori – la un loc, creând astfel punţi între nevoile comunităţii şi resursele necesare pentru a le satisface.

Mai multe detalii despre proiectele derulate de Fundația Comunitară Galați se găsesc pe siteul www.fundatiacomunitaragalati.ro și pe pagina oficială de Facebook https://www.facebook.com/FundatiaComunitaraGalati/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.