Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Galaţi: Grădina Senzorială s-a redeschis pentru public

0

Grădina Senzorială de la  Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi a fost redată în circuitul de vizitare începând din data de 24 mai 2018. Primii vizitatori care s-au bucurat de acest spațiu deosebit au fost studenții din anul I de la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați, precum și o grupă de copii de la Grădinița nr.36 Galați.

Reamintim faptul că acestă Grădină Senzorială este o zonă inedită care aduce natura mai aproape de vizitator. Pe o suprafata de 750 mp s-au amenajat cinci mini-grădini verticale, cinci alveole cu plante aromatice şi utile, precum şi o alee terapeutica – pe care publicul poate umbla…desculţ. Aleea are mai multe suprafeţe: pietriş, piatră spartă, piatră de râu, fân, conuri, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni de lemn. Vizitatorul desculţ va păşi peste acestea, experimentând o adevărată terapie de relaxare prin simpla atingere a piciorului gol de elementele amintite. Terapia continuă prin intermediul celor zece scaune de exterior din lemn (tip şezlong), pe care iubitorii de natură se pot aşeza pentru a asculta natura sau a simţi mirosul plantelor aromatice din alveolele situate la intrarea în grădină.

Accesul publicului vizitator în cadrul Grădinii Senzoriale este inclus în preţul biletului de intrare la muzeu şi se face în timpul programului de vizitare al instituţiei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.