Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Galaţi: Expoziția temporară „Urmele trecutului”

0

20 iulie – 30 septembrie 2018, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

Vineri, 20 iulie 2018, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi se va deschide o nouă expoziție temporară, intitulată „Urmele trecutului”, în care vor putea fi văzute 46 de fosile reprezentând specii de moluşte fosilizate, toate din patrimoniul științific al muzeului gălățean.

Exponatele datează din perioadele geologice Cretacic şi Triasic ale Erei Mezozoice, cu o vechime de aproximativ de 251 milioane de ani şi din perioada geologică Devonian – Era Paleozoică, având o vechime aproximativă de 416 milioane de ani. Piesele fosilizate din cadrul expoziţiei au fost colectate de pe teritoriul României, marea majoritate fiind reprezentative zonei de mijloc a Dobrogei.

Era Mezozoică (secundară) este a doua mare eră geologică ce conţine forme de viaţă ce definesc a treia etapă în dezvoltarea biosferei, după Era Precambriană (arhaică) şi Era Paleozoică (primară). Dintre cele mai reprezentative forme de viaţă din această perioadă au fost amoniţii. Era Paleozoică a început cu perioada Cambriană, cu o durată de 80 milioane de ani în urmă, bogată în fenomene geologice, climatice şi biologice. Fosilele caracteristice acestei perioade sunt moluştele, prin cele trei clase de Lamelibranhiate, Gasteropode şi Cefalopode (Diceras sp., Natica sp., Gryphaea sp.).

Expoziția „Urmele trecutului” va putea fi vizitată la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe 30 septembrie 2018.

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

Telefon: 0236-411898, e-mail: contact@cmsngl.ro

Web: www.cmsngl.ro

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.