GALAȚI: Expoziţia de fotografie şi ilustrate vechi « La pas pe Domnească »

0

Vernisaj sâmbătă, 5 octombrie 2013, ora 10.30, Grădina Botanică (Rosarium),

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii «Răsvan Angheluţă» Galaţi 

afis Expo foto Domneasca 2013 bbb 

     Sâmbătă, 5 octombrie 2013, ora 10.30, la Rosarium-ul de la  Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, va avea loc vernisajul de fotografie şi ilustrate vechi „La pas pe Domnească”, manifestare organizată de muzeul gălăţean în colaborare cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, Muzeul de Istorie „Paul Păltânea” Galaţi şi Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” Galaţi. Expoziţia cuprinde aproximativ 300 de fotografii şi ilustrate vechi cu strada Domnească şi îşi propune să readucă în faţa gălăţenilor o parte din imaginea de altădată a zonei traversate de cunoscuta stradă a oraşului nostru. Lucrările expuse aparţin fotografilor Iulia Mihai, Alina Şerban, Paul Coev, George Nica, Nelu Jirebie, Florin Nicu-Tanasă şi colecţionarilor Costel V.Gheorghiu, Florentiu Tanascov, George Milea, Ilie Negrea, Alexandra Munteanu şi Iulian Panait. Ideea organizării acestei acţiuni aparţine directorului ştiinţific al muzeului gălăţean, Mădălin Şerban şi d-lui Bogdan Radu-Brînzan.

„Această expoziţie se înscrie în seria de activităţi extracurriculare lunare pe care le-am iniţiat în cadrul instituţiei noastre şi îi invităm pe gălăţeni să vină la muzeu să retrăiască, prin fotografiile şi cărţile poştale expuse, atmosfera plină de savoare a vechiului Galaţi, un oraş altfel decât cel în care trăim noi acum. Atât cei mai în vârstă, dar şi cei tineri vor redescoperi şi vor descoperi strada Domnească din trecut, putând să facă o comparaţie cu prezentul” a declarat Emil Strungă, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

În ziua vernisajului, 5 octombrie, copiii din cadrul Şcolii de Arte a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi vor oferi publicului un spectacol artistic de dans, poezie, muzică uşoară şi populară, iar duminică, 6 octombrie, ora 11.00, este rândul copiilor de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” Galaţi să ofere publicului o reprezentaţie presărată cu muzică, dans de societate şi teatru.

Expoziţia „La pas pe Domnească” va putea fi vizitată la Rosarium-ul de la Grădina Botanică în perioada 5 – 6 octombrie 2013, urmând ca în perioada 9-20 octombrie lucrările expuse să fie mutate în interiorul muzeului gălăţean.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează