Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GALAȚI: Exponatul lunii februarie – Gâsca cu gât roşu

0

2 – 31 martie 2016, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

În martie, exponatul lunii la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va fi gâsca cu gât roşu (Branta ruficollis), una dintre cele mai mici şi mai rare specii de gâşte din lume.
Gâsca cu gât roşu cuibăreşte în tundra Siberiană şi iernează în România, Bulgaria şi Ucraina. Distanţa parcursă între zonele de cuibărit şi cartierele de iernare depăşeşte 4000 km. La noi în ţară apare doar la sfarşitul lunii octombrie şi poate fi observată până în luna martie.

exponat luna martie 2016

Este o pasăre-simbol pentru Dobrogea. În România, siturile cele mai importante unde poate fi observată această specie sunt: nordul Lacului Razim, sudul lacului Sinoe, Lacul Goloviţa, Lacul Suhaia, Lacul Balta Alba, Fundata, câteva locaţii din Delta Dunării, sudul Dobrogei, precum şi în anumite zone din judeţul Călăraşi.

Gâsca cu gât roşu zboară în stoluri mixte cu alte gâşte, în special cu gârliţa mare, în şiruri dispuse în formă de „V”. Atunci când stolul este format numai din gâşte cu gât roşu, formaţia este neregulată şi asemănătoare cu cea a graurilor sau a ciorilor.

Exponatul lunii februarie va putea fi văzut la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe data de 31 martie 2016.
_

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.