Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Galați: „DA poveștilor, NU tabletelor !”Protest inedit pentru spectacolul de teatru „Tinerețe fără bătrânețe”

0

Cu o carte în mână și costumați în personaje-animale, mici actori gălățeni vor milita joi seară, la Librăria Donaris din Galați, pentru lectură și teatru, în locul timpului petrecut pe tabletă sau calculator.

Ei vor spune „DA poveștilor, NU tabletelor!” și îi invită la Librăria Donaris, joi, 14 februarie, de la ora 17,00, pe cât mai mulți copii din Galați iubitori ai poveștilor și ai teatrului. Prin acest protest inedit, micii actori în devenire doresc să atragă atenția asupra spectacolului „Tinerețe fără bătrânețe”, adaptat după cunoscuta poveste a lui Petre Ispirescu, și în care vor juca și ei o scenă, alături de actori profesioniști.

Tinerețe fără bătrânețe”, spectacol pentru copii

Astfel, invitația de a spune NU timpului excesiv în fața ecranelor este și o invitație la spectacolul de teatru „Tinerețe fără bătrânețe”, de miercuri 20 februarie (ora 18,30 – Casa de Cultură a Sindicatelor), pus în scenă de Teatrul Muzical „Șapte” din Galați. Cei care vor achiziționa cărți și rechizite în această perioadă de la Librăria Donaris pot câștiga și o invitați la acest spectacol.

Toți părinții își doresc pentru copiii lor tot ce e mai bun și cu siguranță știu că un timp de calitate petrecut cu ei nu este în fața tabletelor. Tocmai de acea îi așteptăm să redeschidă cartea de povești și să (re)descopere în familie, la spectacolul „Tinerețe fără bătrânețe”, aventurile lui Făt-Frumos. Vor vedea că încercările eroului din basme îi vor ajuta pe copii să găsească motivația, curajul, încrederea în sine și perseverența. Cel puțin acesta e mesajul transmis de spectacolul nostru”, declară Isabela Oancea de la Teatrul Muzical „Șapte”, cea care semnează adaptarea și regia artistică.

Din repertoriul Teatrului Muzical „Șapte” – Teatrul de Copii pentru Copii fac parte mai multe adaptări după povești sau povestiri cunoscute: „Amintiri din Copilărie”, „Cartea Junglei”, „Frozen”, „D-l Goe”, „Alice în Țara minunilor”, „Mary Poppins”, „Peter Pan”, „Făt-Frumos din Lacrimă”, „Nunta gâzelor”, „Dumbrava minunată”, „Ivan Turbincă”, „Harap-Alb”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.