GALATI: Conferinţa „Viaţa în perioadele glaciare ale Pământului”

0

5 iunie – Ziua Mondială a Mediului

Conferinţa „Viaţa în perioadele glaciare ale Pământului”

 

Sala Auditorium, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, ora 11.00

 glaciatie 2

     Miercuri, 5 iunie 2013, ora 11.00, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc conferinţa „Viaţa în perioadele glaciare ale Pământului”, susţinută de  conf. dr. Ion Cojocaru de la  Universitatea Al. I. Cuza Iaşi şi director al Muzeului de Istorie Naturală Iaşi. Manifestarea este organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, marcată în fiecare an pe data de 5 iunie.

În cadrul conferinţei vor fi abordate următoarele teme: marile glaciaţiuni din istoria Pământului, cauzele glaciaţiunilor, glaciaţiunea din Cuaternar – ultima mare glaciaţiune, efecte geografice ale glaciaţiunii cuaternare, flora şi fauna glaciară a Emisferei Nordice, animale dispărute la sfârşitul ultimei glaciaţiuni, glaciaţiunea cuaternară şi evoluţia omului şi schimbări climatice în timpuri istorice.

Instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 5 iunie. Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural, pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare.  Manifestările dedicate Zilei Mondiale a Mediului se înscriu în efortul comun de transmitere către generaţiile viitoare a unui mediu curat şi sănătos, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică şi socială.

 

POSTER conf Glaciatie 2013

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează