Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GALATI: acţiunea “Implicat pentru un cartier curat” / 14 septembrie

0

Fundaţia Cuvântul Întrupat vă invită la acţiunea “Implicat pentru un cartier curat”

Sâmbătă, pe 14 septembrie, între orele 10.00-13.00, Fundaţia Cuvântul Întrupat din Galaţi desfăşoară acţiunea de curăţenie „Implicat pentru un cartier curat” în zona Valea Oraşului. Punctul de întâlnire pentru toţi participanţii este sediul fundaţiei din strada Dogăriei, nr. 111.

IMG_1568

Scopul acţiunii „Implicat pentru un cartier curat” este multiplu. În primul rând, marcăm, în avans, Ziua Mondială a Curăţeniei (23 septembrie) şi atragem atenţia asupra importanţei implicării fiecărui individ în comunitate, inclusiv în ceea ce priveşte păstrarea curăţeniei.

În al doilea rând, condiţionăm sprijinul material oferit familiilor din zonă de participarea lor la această acţiune. Ca şi în anii trecuţi, multe familii din cartier ne cer ajutor în asigurarea de rechizite la început de an şcolar. Cum una din valorile noastre este responsabilitatea personală, credem că implicarea părinţilor şi a copiilor în această acţiune este un mod prin care ei pot „plăti” ceea ce primesc. În acest sens, acţiunea are o importantă valoare educativă atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

De asemenea, invităm alături de noi şi firme, instituţii, persoane fizice din zonă, pe voluntarii fundaţiei şi nu numai.

„Ocazională la început, din 2011 acţiunea de curăţenie a devenit anuală. În 2012 au participat aproximativ 50 de persoane şi am adunat gunoaiele din zona cuprinsă între autogară, Palatul Navigaţiei şi INTFOR. Ne place să facem acest lucru împreună cu copiii pentru că este unul dintre cele mai bune moduri prin care putem face educaţie şi putem schimba mentalităţi. Suntem convinşi că, atunci când copilul a înţeles că el are responsabilităţi ca membru al comunităţii, vom avea cu toţii, şi nu doar el, şansa la un viitor mai bun,” afirmă  David Chronic, coordonator regional, Cuvântul Întrupat.

Mulţumim conducerii Serviciului Public Ecosal pentru asigurarea materialelor (saci menajeri şi mănuşi) necesare desfăşurării acţiunii şi pentru promptitudinea răspunsului la propunerea noastră de parteneriat. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.