GALATI: acţiunea “Implicat pentru un cartier curat” / 14 septembrie

0

Fundaţia Cuvântul Întrupat vă invită la acţiunea “Implicat pentru un cartier curat”

Sâmbătă, pe 14 septembrie, între orele 10.00-13.00, Fundaţia Cuvântul Întrupat din Galaţi desfăşoară acţiunea de curăţenie „Implicat pentru un cartier curat” în zona Valea Oraşului. Punctul de întâlnire pentru toţi participanţii este sediul fundaţiei din strada Dogăriei, nr. 111.

IMG_1568

Scopul acţiunii „Implicat pentru un cartier curat” este multiplu. În primul rând, marcăm, în avans, Ziua Mondială a Curăţeniei (23 septembrie) şi atragem atenţia asupra importanţei implicării fiecărui individ în comunitate, inclusiv în ceea ce priveşte păstrarea curăţeniei.

În al doilea rând, condiţionăm sprijinul material oferit familiilor din zonă de participarea lor la această acţiune. Ca şi în anii trecuţi, multe familii din cartier ne cer ajutor în asigurarea de rechizite la început de an şcolar. Cum una din valorile noastre este responsabilitatea personală, credem că implicarea părinţilor şi a copiilor în această acţiune este un mod prin care ei pot „plăti” ceea ce primesc. În acest sens, acţiunea are o importantă valoare educativă atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

De asemenea, invităm alături de noi şi firme, instituţii, persoane fizice din zonă, pe voluntarii fundaţiei şi nu numai.

„Ocazională la început, din 2011 acţiunea de curăţenie a devenit anuală. În 2012 au participat aproximativ 50 de persoane şi am adunat gunoaiele din zona cuprinsă între autogară, Palatul Navigaţiei şi INTFOR. Ne place să facem acest lucru împreună cu copiii pentru că este unul dintre cele mai bune moduri prin care putem face educaţie şi putem schimba mentalităţi. Suntem convinşi că, atunci când copilul a înţeles că el are responsabilităţi ca membru al comunităţii, vom avea cu toţii, şi nu doar el, şansa la un viitor mai bun,” afirmă  David Chronic, coordonator regional, Cuvântul Întrupat.

Mulţumim conducerii Serviciului Public Ecosal pentru asigurarea materialelor (saci menajeri şi mănuşi) necesare desfăşurării acţiunii şi pentru promptitudinea răspunsului la propunerea noastră de parteneriat. 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează