Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Galați: 8 ore peste program pentru o cauză bună

0

„O dată pe an, zeci de profesionişti din Galaţi îşi donează timpul şi priceperea pentru a ajuta o cauză comunitară  în noaptea albă a faptelor bune –“8 ore peste program” .

Pe 29 noiembrie, începând cu ora 18:00 și până spre zorii zilei, 8 echipe de voluntari, specialiști în domenii creative și de nişă vor rezolva 8 teme punctuale propuse de organizații non-profit gălățene. Cea de a III-a ediție a evenimentului este organizată de Fundația Comunitară Galați, în colaborare cu OpenHub.

Donațiile sub formă de expertiză sunt foarte prețioase și de impact, atât pentru ONG-uri, cât și pentru experți. Capacitarea ONG-urilor în activități care ajută la creștere, precum branding-ul sau comunicarea, permite organizațiilor să facă o diferență mai mare în domeniul ales. Aceste intervenții specializate sunt adesea prea costisitoare pentru sectorul non-profit sau greu de realizat cu resursa umană internă a ONG-urilor. La schimb, donatorii de expertiză beneficiază de un context de lucru interesant, într-o comunitate de învăţare, creativă și efervescentă.

Mai mulți profesioniști, mai mult impact și creativitate. Sunt invitați să aplice cei care profesează în web design, web development, grafic design, marketing, comunicare etc., cât și pasionații de aceste domenii.

“Suntem de părere că niciodată nu poți fi prea generos! De data asta, în loc să solicităm sume de bani pentru cauzele pe care le susținem, am invitat specialiștii să doneze o seară din timpul lor, cu ceea ce au mai de valoare – experiența profesională.” – Fundația Comunitară Galați

Noutăţi despre temele înscrise şi informații despre cum vă puteţi implica pot fi accesate pe paginile de Facebook ale Fundaţiei Comunitare Galaţi șiOpenHub.

Fundația Comunitară Galați susține transformarea comunității, implicând resursele și potențialul uman local. Organizația aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. În 4 ani, a finanțat zeci de proiecte și a pus în mișcare Galațiul generos, prin evenimente precum “Semimaraton”, “LemonAID” sau “8 ore peste program”.

OpenHub este o comunitate de pasionați ai tehnologiei și comunicării, care atrage atât studenți aflați la primii pași în domeniu, cât și reprezentați ai companiilor de top din Galați și din întreaga țară. Schimburi reale de experiență, o pasiune comună pentru IT&C, traininguri, conferințe și workshop-uri cu speakeri specializați în domeniu și nume cu greutate ale mediului autohton de business, sunt doar câteva dintre caracteristicile care definesc Clubul Openhub din Galați.”

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.