Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala Comunității Gălățene 2019: Cine sunt câștigătorii?

0

A avut loc cea de-a doua ediție a Galei Comunității Gălățene – un eveniment local dedicat recunoașterii binelui din societatea civilă, organizat de Fundația Comunitară Galați. Gala oferă un context de întâlnire între cei care fac o diferență în comunitate – ONG-uri, voluntari, inițiatori și susținătorii lor, antreprenori locali, lideri de opinie.

Într-o atmosferă de celebrare deschisă întregii comunități, gala a fost găzduită la Teatrul Dramatic și prezentată de actorul Radu Horghidan. Evenimentul a adus recunoaștere celor 90 de nominalizați propuși de gălățeni la 8 categorii și a oferit 13 premii după cum urmează:

 1. ONG Start bun – Asociația Fantasticii Down

 2. ONG Demult pe drum – Ajutați-l pe Lăbuș

 3. Lider Voluntar – Marius Bucur

 4. Lider gălățean de acasă – Marius Ionescu

 5. Lider gălățean diasporean – Pompiliu Comșa

 6. Super Campanie de fundraising – Asociația Fantasticii Down

 7. Fundraiser campion – Mihaela Lupu

 8. Firmă responsabilă social – GLO Marine

Premianții au fost stabiliți pe baza votului public într-un procent de 25% și a notării unei echipe de jurizare, într-un procent de 75%. Juriul, format din 19 membri – reprezentanţi ai ONG-urilor, jurnalisti, profesori, membri fondatori ai boardului Fundaţiei Comunitare Galaţi, lideri de opinie – a punctat, pe baza unui set de criterii extrase din regulamentul Galei, nominalizările propuse şi votate de către gălăţeni.

Gala a mai oferit și 4 premii speciale, respectiv:

 • Premiul special al publicului – Câștigat de Virgil Tăbuș

 • Premiul special al juriului – Câștigat de campania ”Rugă pentru Mara”

 • Premiul Diasporean implicat – Câștigat de Dana Munteanu

 • Premiul Galantom – Câștigat de Campania ”Fără tocuri și paiete. Distracție, nu etichete!”

Am fost onorați să fim nominalizați și suntem mândri să fim câștigători la Gala Comunității Gălățene. Încă nu ne-am revenit… pentru noi a fost un eveniment aparte care combină socializarea cu recunoașterea muncii unor proiecte concrete care fac Galațiul mai prietenos. Mulțumim tuturor celor care au crezut în noi! Povestea Fantasticilor Down care s-au încăpățânat să facă imposibilul posibil, doar într-un an, va continua! – a declarat Mioara Munteanu, Președinte Asociația Fantasticii Down

Gala Comunității Gălățene este despre oamenii care se implică și despre jumatatea plină a orașului. Mai sunt multe lucruri de făcut. Comunitatea nu se schimbă cu 90 de nominalizați. E nevoie de cât mai mulți ca să (re)construim împreună Galațiul-Acasă. Evenimentul galei este un fel de a construi fibra aceasta a încrederii și a lucrului împreună.” – echipa Fundației Comunitare Galați

Dincolo de clasament, în esență, premiile Galei Comunității Gălățene sunt pentru a inspira la implicare și la un timp bun în comunitate. 

În foaierul Teatrului dramatic, au fost o degustate vinuri de Cotnari și bunătăți locale, iar artizani și artiști locali și-au donat din arta lor pentru o cauză. In plus un moment cu atmosferă de Crăciun a fost creat de corul de copii al Ansamblului Rădeșteanca.  

Mai multe informații despre gală și nominalizați pot fi găsite pe website-ul www.galacomunitatiigalatene.ro și pagina evenimentului

Gala Comunității Gălățene, Ediția a III-a, urmează să se întâmple în 2021. 

Fundația Comunitară Galați susține transformarea comunității, implicând resurse și potențial uman local. Organizația aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a crea comunități în care să ne simțim ca acasă. În 4 ani Fundația a finanțat zeci de proiecte și a pus în mișcare Galațiul în evenimente precum Semimaraton Galați.

https://fundatiacomunitaragalati.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.