Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundaţia World Vision România a obţinut premiul I la Gala Societăţii Civile 2013 – secţiunea dezvoltare economică şi socială

0

Un premiu dedicat fermierilor din judetul Iasi

Fundația World Vision România – Biroul Zonal Iaşi&Vaslui a fost distinsă luni 3 iunie 2013 cu Premiul I în cadrul Galei Societății Civile, secțiunea Dezvoltare Economică şi Socială, pentru Proiectul Taking Farmers Out of Poverty Through Economic Development.

Desfăşurat pe parcursul a cinci ani, în perioada octombrie 2007 – septembrie 2012, proiectul de dezvoltare economică Taking Farmers Out of Poverty Through Economic Development a fost implementat în parteneriat cu cinci comune ieșene: Aroneanu, Cepleniţa, Costuleni, Golăieşti şi Vlădeni. Pe parcursul celor cinci ani de proiect, 239 de fermieri din județul Iași au absolvit cu succes cursuri de pomicultură, apicultură, legumicultură, viticultură, competențe antreprenoriale etc. De asemenea, 100 de fermieri au fost informați despre avantajele asocierii și despre pașii necesari pentru înființarea unei asociații cu statut juridic. Astfel au fost înființate 9 asociații agricole (cu profile diferite – apicol, pomiviticol, etc.).

Cea mai importantă realizare este reprezentată de sprijinul acordat unui număr de 150 de fermieri care, cu susținerea World Vision România, au accesat în total 1.3 milioane de Euro pentru perioada 2009 –2013, prin Planul National de Dezvoltare Rurala, masurile 141 si 112. Un alt rezultat semnificativ il constituie atestarea ca produse tradiționale românești a gemului, dulceței și compotului de cireșe de Hilița, produse de Asociația pomiviticolă Hilița din comuna Costuleni. Alte zece produse ale nou asociațiilor înfiinţate se află în curs de atestare. În plus, proiectul le-a oferit fermierilor și oportunitatea de a participa la expoziții și târguri de produse tradiționale din țară și străinătate.

WVR - Produse proiect IS - cp

Suntem foarte onoraţi să primim acest premiu care ne recompensează pentru eforturile noastre de dezvoltare comunitară. Prin asemenea proiecte care incurajează antreprenoriatul ne propunem să îmbunătăţim standardele de trai ale populatiei rurale. Beneficiarii proiectului au fost 400 de fermieri și familiile acestora. Astfel, peste 500 de copii din mediul rural și-au putut continua studiile gimnaziale și liceale și s-au bucurat de condiții mai bune de trai. Acest premiu I la Gala Societatii Civile, eveniment care recunoaşte excelența în domeniul responsabilităţii sociale, demonstrează nevoia și potențialul care există în comunitățile rurale pentru astfel de proiecte. Le multumim pentru acest succes tuturor partenerilor nostri – instituții locale și județene din județul Iași si, mai ales, fermierilor noştri”, a declarat Cătălin Popa – director executiv World Vision România.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.