Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundaţia Regală Margareta a României și Raiffeisen Bank lansează selecția pentru grantul “Generații – Centrul Comunității” pentru centrele de zi de tip școală după școală din județul Iași și Dâmbovița

0

Programul Generații – Gentrul Comunității” are ca scop susținerea centrelor sociale de tip afterschool în implementarea de activități intergeneraţionale și implicarea actorilor sociali și a resurselor din comunitate.

Fundaţia Regală Margareta a României și Raiffeisen Bank lansează grantul “Generații – Centrul Comunității” pentru centrele de zi de tip școală după școală din județul Iași și Dâmbovița. Programul are ca scop susținerea centrelor sociale de tip afterschool în implementarea de activități intergeneraţionale și atragerea actorilor sociali și a resurselor din comunitate.

Centrele sociale care accesează grantul “Generații – Centrul Comunității” vor mobiliza persoanele vârstnice din comunitatea locală ca voluntari în sprijinul copiilor. Seniorii doritori să ofere din timpul lor, dispuși să își împărtășească experienţa și competenţele vor activa în cadrul centrelor de zi pentru copii care implementează metoda de lucru intergeneraţională. Abordarea intergenerațională valorifică experiența profesională și de viață a seniorilor, stimulează solidaritatea și interacțiunea între generații, schimbul de valori și cunoștințe între copii și vârstnici. Implementarea proiectului va fi realizată pe baza Manualului intergenerațional și a trainingului oferit de Fundaţia Regală Margareta a României.

Grantul are o valoare de 8,000 Euro, destinați gestionării voluntarilor vârstnici și implementării activităților intergeneraționale pe perioada unui an școlar. Jumătate din sumă reprezintă o finanțare directă pentru centrul selectat, iar cealaltă jumătate vor fi atrași din comunitate prin acțiuni de strângere de fonduri locale. Fundațiile Comunitare Iași și Dâmbovița vor sprijini centrele selectate în strângerea fondurilor necesare pentru a asigura susținerea lor din partea comunității și sustenabilitatea acestora.

Programul finanțează organizații neguvernamentale care dețin un centru de tip after-school cu servicii sociale pentru copii, din mediul rural sau urban, cu o activitate de cel puțin 1 an, având sediul operațional în județele Iași și Dâmbovița. În această rundă de finanțare, vor fi acordate 4 granturi.

Grantul “Generații -Centrul Comunității” este susținut și implementat de Fundația Regală Margareta a României, cu finanțatarea Raiffeisen Bank din 2015. În editiile anterioare, 17 centre de zi au devenit intergeneraționale, activând 339 seniori din comunitate ca voluntari în sprijinul a 1096 copii în județele Alba, Bacău, Brașov, București, Cluj, Covasna, Galați, Mureș, Prahova.

Informații pe www.centrulgeneratii.ro și www.fpmr.ro.

Despre Fundaţia Regală Margareta a României

Fundația Regală Margareta a României este una din organizațiile non-guvernamentale de elită care contribuie la dezvoltarea societății civile din România, inființată în 1990 de Majestatea Sa Margareta a României împreună cu tatăl său, Regele Mihai I. De peste 28 de ani, Fundația Principesa Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Fundația a dezvoltat numeroase proiecte durabile în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii, proiecte ce și-au adus contribuția la reînnoirea spirituală și socială a României.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.