Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tabere dedicate copiilor in risc de abandon scolar

0

Vara aceasta taberele se vor desfasura in perioada 29 iunie – 09 august 2015 iar beneficiari vor fi peste 80 de copii din Galati si Pechea, de la la Centrele de Zi si Centrul de recuperare si reabilitare pentru copii cu dizabilitati, copii bursieri din programul „Un sat, un copil!”, copii din programele de Scoala dupa Scoala ale organizatiei din Tecuci si Galati, Liesti si Frumusita. Copiii vor ajunge in 6 serii diferite la mare si la munte.

IMG_6778

„ Anul trecut am vazut pentru pentru prima oara marea, m-am jucat in nisip si am cules scoici. Nici nu va imaginati cat ma bucur ca pot merge si anul acesta. Am invatat cat am putut de bine ca sa merit sa merg si anul acesta. Nu am mai iesit din sat pana atunci pentru ca parintii mei nu au posibilitati. ” Alina, 10 ani

„ Mi-a placut culoarea cerului la mare … Am auzit alti copii mai mari care povesteau cum e vara la mare si imi doream si eu sa merg. Acum 2 ani am invatat sa inot si sa construiesc castele de nisip. Nu am sa uit niciodata valurile si sunetul lor … ” Alex, 12 ani
Taberele se organizeaza de peste 13 ani si includ activitati de creatie, arta si dezvoltare personala, ateliere de pictura, modelaj, activitati de autocunoastere, jocuri si activitati in echipa, excursii de documentare si relaxare. Toate acestea sunt organizate pentru integrarea copiilor si crearea unui mediu sigur in care cei mici se pot dezvolta si bucura de clipele frumoase ale copilariei, asa cum nu s-ar putea bucura de ele fara ajutorul Fundatiei Inima de Copil si a donatorilor ei.

„ Am dezvoltat acest program pentru a sustine si oferi experiente noi copiilor, a facilita accesul la educatie non-formala si a aduce zambete largi, din suflet, pe chipul celor care beneficiaza de el.” Anna Cristina Burtea, Director Executiv Fundatia Inima de Copil

DSC09323

Fonduri proprii, sprijinul sponsorilor, donatorilor si voluntarilor fac posibile asigurarea cazarii, a meselor si gustarilor zilnice, a materialelor necesare activitatilor, a cadrului propice desfasurarii acestora intr-o atmosfera placuta. Fiecare serie de tabere se incheie cu expozitii de pictura si lansari de lampioane, premieri si felicitari pentru stradania fiecarui copil.

Multumim tuturor celor care fac posibile aceste experiente ale copiilor care de altfel se confrunta in fiecare zi cu greutatile vietii intr-o Romanie care are nevoie de schimbare. Si pentru ca schimbarea incepe de la oameni, nu de la sisteme … Orice donatie conteaza!

Daca vreti

sa sprijiniti acest program si astfel sa putem creste numarul copiilor care beneficiaza de aceste experiente puteti dona in contul Fundatiei Inima de Copil: RO98RNCB0141032886400001 deschis la BCR, sucursala Galati.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.