Tabere dedicate copiilor in risc de abandon scolar

0

Vara aceasta taberele se vor desfasura in perioada 29 iunie – 09 august 2015 iar beneficiari vor fi peste 80 de copii din Galati si Pechea, de la la Centrele de Zi si Centrul de recuperare si reabilitare pentru copii cu dizabilitati, copii bursieri din programul „Un sat, un copil!”, copii din programele de Scoala dupa Scoala ale organizatiei din Tecuci si Galati, Liesti si Frumusita. Copiii vor ajunge in 6 serii diferite la mare si la munte.

IMG_6778

„ Anul trecut am vazut pentru pentru prima oara marea, m-am jucat in nisip si am cules scoici. Nici nu va imaginati cat ma bucur ca pot merge si anul acesta. Am invatat cat am putut de bine ca sa merit sa merg si anul acesta. Nu am mai iesit din sat pana atunci pentru ca parintii mei nu au posibilitati. ” Alina, 10 ani

„ Mi-a placut culoarea cerului la mare … Am auzit alti copii mai mari care povesteau cum e vara la mare si imi doream si eu sa merg. Acum 2 ani am invatat sa inot si sa construiesc castele de nisip. Nu am sa uit niciodata valurile si sunetul lor … ” Alex, 12 ani
Taberele se organizeaza de peste 13 ani si includ activitati de creatie, arta si dezvoltare personala, ateliere de pictura, modelaj, activitati de autocunoastere, jocuri si activitati in echipa, excursii de documentare si relaxare. Toate acestea sunt organizate pentru integrarea copiilor si crearea unui mediu sigur in care cei mici se pot dezvolta si bucura de clipele frumoase ale copilariei, asa cum nu s-ar putea bucura de ele fara ajutorul Fundatiei Inima de Copil si a donatorilor ei.

„ Am dezvoltat acest program pentru a sustine si oferi experiente noi copiilor, a facilita accesul la educatie non-formala si a aduce zambete largi, din suflet, pe chipul celor care beneficiaza de el.” Anna Cristina Burtea, Director Executiv Fundatia Inima de Copil

DSC09323

Fonduri proprii, sprijinul sponsorilor, donatorilor si voluntarilor fac posibile asigurarea cazarii, a meselor si gustarilor zilnice, a materialelor necesare activitatilor, a cadrului propice desfasurarii acestora intr-o atmosfera placuta. Fiecare serie de tabere se incheie cu expozitii de pictura si lansari de lampioane, premieri si felicitari pentru stradania fiecarui copil.

Multumim tuturor celor care fac posibile aceste experiente ale copiilor care de altfel se confrunta in fiecare zi cu greutatile vietii intr-o Romanie care are nevoie de schimbare. Si pentru ca schimbarea incepe de la oameni, nu de la sisteme … Orice donatie conteaza!

Daca vreti

sa sprijiniti acest program si astfel sa putem creste numarul copiilor care beneficiaza de aceste experiente puteti dona in contul Fundatiei Inima de Copil: RO98RNCB0141032886400001 deschis la BCR, sucursala Galati.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează