FOTO: IAȘI, capitala modei high class

0

IASI CAPITALA INTERNATIONALA A MODEI HIGH CLASS

Pentru trei zile Iasul a fost o capitala internationala a modei high class. In perioada 8-10 iunie 2016, la Sala Polivalenta Iasi, s-a desfasurat Festivalul International high class Kasta Morrely Fashion Week. Aflat la a doua editie, festivalul a sarbatorit 10 ani de la legalizarea ocupatiei de manechin (cod COR 521001). Festivalul a avut ca scop promovarea voluntariatului cultural, cetateniei active si importanta industriilor creative.

Kasta Morrely Fashion Week 2016 Addy van den Krommenacker (12)

Designeri consacrati si tinere valori in design vestimentar din Olanda, Cehia, Italia, Marea Britanie, Rep. Moldova si Romania si-au prezentat in premiera pretioasele colectii, in fata spectatorilor care au ocupat in intregime capacitatea locatiei. Manechine din Tunisia, Franta, Italia, Turcia, Rep. Moldova si Romania pregatite de directorul general artistic al festivalului, trainerul multicalificat Talida Moreli, au prezentat tinutele de zeci de mii de euro pe podiumul festivalului international.

Kasta Morrely Fashion Week a fost initiat cu un moment TEATRU DE MODA – FASHION THEATER®, ce a abordat simbolul Kasta Morrely, dragonul.

Kasta Morrely Fashion Week 2016 Addy van den Krommenacker (1)

Kasta Morrely Fashion Week 2016 Addy van den Krommenacker (3)

Kasta Morrely Fashion Week 2016 Addy van den Krommenacker (5)a

Kasta Morrely Fashion Week 2016 Agnes Toma (4)

Kasta Morrely Fashion Week 2016 Agnes Toma (6)

Kasta Morrely Fashion Week 2016 Agnes Toma (14)

Kasta Morrely Fashion Week 2016 Atelier Glam (3) (1)

Kasta Morrely Fashion Week 2016 Creal Design (7)

Personalitatea internationala care a deschis seria de prezentari a fost invitatul special ADDY VAN DEN KROMMENACKER, DESIGNERUL CASEI REGALE A OLANDEI. Acesta a prezentat „Bosch by Addy” cea mai recenta colectie a sa, inspirata din contradictiile intalnite in capodoperele pictorului Hieronymus Bosch.

Seara a continuat cu FURNIZORUL CASEI REGALE A ROMANIEI, AGNES TOMA, care a prezentat cea mai noua colectie, arleQUEEN. Din 1988, Agnes Toma este unul dintre cele mai apreciate branduri romanesti de moda, apreciat de specialisti pentru colectiile realizate conform conceptului de “couture-a-porter” – creatii de atelier, unicat si serii limitate.

Talentatul designer NICOLETA OBIS din Satu Mare a adus pe podiumul Kasta Morrely Fashion Week o parte din spiritul romanesc, optimismul si geniul artizanilor din Sapanta, Maramures prin colectia de iarna 2017, “Miorita”.

In premiera mondiala Brandul KASTA MORRELY KIDS a prezentat o colectie originala “Houba Hub” Fashion Theater®.
ATELIER GLAM din Iasi a prezentat, in premiera la aceasta editie, colectia “Shiny and Color”. Poarta simte, rasfata-te! Tinute create cu pasiune pentru arta frumosului menite sa satisfaca gusturi simple si sofisticate.

CREAL DESIGN: Cu o experienta de peste 15 ani Creal Design din Bucuresti a prezentat o colectie de sezon, cu rochii elegante de seara si o impresionanta rochie de mireasa. Designerul Crenguta Niscoveanu a combinat intr-o forma inspirata culorile si stilurile anilor ‘50 cu cele actuale.

Incheierea spectaculoasa a primei seri a festivalului a realizat-o designerul JITKA KLETT din Praga. Acest designer foarte apreciat international a prezentat, in premiera in Romania, colectia de sezon “Brella”. Colectiile sale sunt o prezenta bine apreciata pe marile podiumuri de moda ale lumii la New York, Beijing, Abu Dhabi s.a.

Organizator: Asociatia Kasta Morrely
Partener principal: Primaria Municipiului Iasi, Sponsor oficial: Betty Ice.
www.kastamorrelyfashionweek.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.