FOTO: Cum poți să reutilizezi creativ deșeuri și materiale neconvenţionale? www.upside-down.ro

0

 

Upside Down își lansează magazinul online

Mâine, 12 februarie 2013, Upside Down lansează magazinul online, www.upside-down.ro, prin care se vor comercializa accesorii realizate din materiale neconvenţionale.

Upside Down este un start-up ce abordează două direcții: reutilizarea creativǎ a deşeurilor şi a resturilor de materiale din producție şi crearea de oportunitǎți de muncǎ într-un mediu defavorizat din punct de vedere economic.

geantaÎn luna decembrie 2012, s-a înființat atelierul de producție Upside Down în care, banner-ele uzate, ambalajele Tetra-Pak, camerele de cauciuc şi resturi de materiale textile colectate în România,  sunt transformate în produse alternative celor existente. Accesoriile create constau în genți, portofele, sacoşe şi huse de protecție. Upside Down oferǎ posibilitatea personalizǎrii anumitor articole pentru evenimente: portofele, huse de protecție, mape, sacoșe, genți, conform dorințelor clienților.

Conceptul pe care se bazeazǎ Upside Down este Upcycling, un concept relativ recent în România, constând în valorificarea resturilor de materiale şi a deşeurilor în produse noi, ce nu afecteazǎ mediul înconjurǎtor. Termenul de Upcycling a fost folosit pentru prima oarǎ de Reiner Pilz, în anul 1994:

„Reciclarea. Eu o numesc downcycling. Oamenii distrug cǎrǎmizi, distrug totul. Lucrul de care avem nevoie e upcycling, prin care lucrurilor vechi li se dǎ mai multă valoare, nu mai puținǎ”.

 

Pentru a vǎ convinge de ceea ce facem, vǎ invitǎm sǎ accesați magazinul online www.upside-down.ro, începând cu data de 12 februarie, pentru a vedea produsele create.

portofel uni

 

portofel slim

 

portofel

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează