Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: Cum poți să reutilizezi creativ deșeuri și materiale neconvenţionale? www.upside-down.ro

0

 

Upside Down își lansează magazinul online

Mâine, 12 februarie 2013, Upside Down lansează magazinul online, www.upside-down.ro, prin care se vor comercializa accesorii realizate din materiale neconvenţionale.

Upside Down este un start-up ce abordează două direcții: reutilizarea creativǎ a deşeurilor şi a resturilor de materiale din producție şi crearea de oportunitǎți de muncǎ într-un mediu defavorizat din punct de vedere economic.

geantaÎn luna decembrie 2012, s-a înființat atelierul de producție Upside Down în care, banner-ele uzate, ambalajele Tetra-Pak, camerele de cauciuc şi resturi de materiale textile colectate în România,  sunt transformate în produse alternative celor existente. Accesoriile create constau în genți, portofele, sacoşe şi huse de protecție. Upside Down oferǎ posibilitatea personalizǎrii anumitor articole pentru evenimente: portofele, huse de protecție, mape, sacoșe, genți, conform dorințelor clienților.

Conceptul pe care se bazeazǎ Upside Down este Upcycling, un concept relativ recent în România, constând în valorificarea resturilor de materiale şi a deşeurilor în produse noi, ce nu afecteazǎ mediul înconjurǎtor. Termenul de Upcycling a fost folosit pentru prima oarǎ de Reiner Pilz, în anul 1994:

„Reciclarea. Eu o numesc downcycling. Oamenii distrug cǎrǎmizi, distrug totul. Lucrul de care avem nevoie e upcycling, prin care lucrurilor vechi li se dǎ mai multă valoare, nu mai puținǎ”.

 

Pentru a vǎ convinge de ceea ce facem, vǎ invitǎm sǎ accesați magazinul online www.upside-down.ro, începând cu data de 12 februarie, pentru a vedea produsele create.

portofel uni

 

portofel slim

 

portofel

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.