FOTO: Cum a fost la ploaia de stele la Perseide?

0

Ploaie de stele – „potop” de vizitatori

Perseidele din noaptea de 12 spre 13 august 2013 au atras la Observatorul Astronomic din Galaţi peste 1500 de vizitatori

  

      Perseidele sau ploaia de stele căzătoare din noaptea de 12 spre 13 august 2013 au atras peste 1500 de vizitatori la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi. Încă de la ora 20, când s-a dat startul „vânătorii” de stele căzătoare, publicul a început să vină în număr mare către muzeu.

Pe terasa de observaţii astronomice se formaseră cozi… la telescoape ! Organizatorii, pentru a micşora timpul de aşteptare, au scos toate instrumentele astronomice pentru observaţii nocturne din dotare.

      „Vremea a ţinut cu noi în acest an şi publicul a venit în număr mare. Suntem printre puţinele zone unde vizibilitatea cerului este excelentă pentru observarea acestui fenomen astronomic deosebit. Ne bucurăm că, la Galaţi, astronomia are fani reali, nu doar pe Facebook”, a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic din Galaţi.

Nu doar pe terasa de observaţii astronomice a fost aglomeraţie. Pe spaţiul verde din faţa instituţiei gălăţenii, câteva sute de vizitatori s-au aşezat pe iarbă şi au privit către cer în căutarea stelelor căzătoare.

„Am venit cu cei doi copii ai mei la muzeu să vedem stelele căzătoare. Fetiţa mea de 9 ani a văzut la TV că se vor vedea în această seară şi a ţinut foarte mult să vină şi ea aici împreună cu frăţiorul ei. Chiar puţin mai înainte am văzut o stea căzătoare şi le-am spus la amândoi să-şi pună o dorinţă”, ne-a declarat Andreea C., în vârstă de 38 ani.

În premieră, specialiştii din cadrul Observatorului Astronomic Galaţi au transmis PERSEIDELE LIVE-video pe internet, dând în acest fel posibilitatea celor care nu au putut veni la muzeu sau care se aflau în alte oraşe din ţară şi străinătate, unde nu a fost vizibilitate pe cer, să observe şi ei acest fenomen astronomic. Câteva zeci de mii de persoane au accesat link-ul de transmisie LIVE-video de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

perseide 1

perseide 2

perseide 5

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează