Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: Cum a fost la ploaia de stele la Perseide?

0

Ploaie de stele – „potop” de vizitatori

Perseidele din noaptea de 12 spre 13 august 2013 au atras la Observatorul Astronomic din Galaţi peste 1500 de vizitatori

  

      Perseidele sau ploaia de stele căzătoare din noaptea de 12 spre 13 august 2013 au atras peste 1500 de vizitatori la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi. Încă de la ora 20, când s-a dat startul „vânătorii” de stele căzătoare, publicul a început să vină în număr mare către muzeu.

Pe terasa de observaţii astronomice se formaseră cozi… la telescoape ! Organizatorii, pentru a micşora timpul de aşteptare, au scos toate instrumentele astronomice pentru observaţii nocturne din dotare.

      „Vremea a ţinut cu noi în acest an şi publicul a venit în număr mare. Suntem printre puţinele zone unde vizibilitatea cerului este excelentă pentru observarea acestui fenomen astronomic deosebit. Ne bucurăm că, la Galaţi, astronomia are fani reali, nu doar pe Facebook”, a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic din Galaţi.

Nu doar pe terasa de observaţii astronomice a fost aglomeraţie. Pe spaţiul verde din faţa instituţiei gălăţenii, câteva sute de vizitatori s-au aşezat pe iarbă şi au privit către cer în căutarea stelelor căzătoare.

„Am venit cu cei doi copii ai mei la muzeu să vedem stelele căzătoare. Fetiţa mea de 9 ani a văzut la TV că se vor vedea în această seară şi a ţinut foarte mult să vină şi ea aici împreună cu frăţiorul ei. Chiar puţin mai înainte am văzut o stea căzătoare şi le-am spus la amândoi să-şi pună o dorinţă”, ne-a declarat Andreea C., în vârstă de 38 ani.

În premieră, specialiştii din cadrul Observatorului Astronomic Galaţi au transmis PERSEIDELE LIVE-video pe internet, dând în acest fel posibilitatea celor care nu au putut veni la muzeu sau care se aflau în alte oraşe din ţară şi străinătate, unde nu a fost vizibilitate pe cer, să observe şi ei acest fenomen astronomic. Câteva zeci de mii de persoane au accesat link-ul de transmisie LIVE-video de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

perseide 1

perseide 2

perseide 5

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.