Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTBAL PENTRU COMUNITATE –  Meci gălățean caritabil, într-o atmosferă de zile mari

0

În atmosfera de altădată a culorilor roș-alb-albastre, stadionul Oțelul a găzduit sâmbătă seară un spectacol sportiv și filantropic. ”Fotbal pentru comunitate, jucăm pentru Galați!” – Sub această titulatură, SC Oțelul Galați și CSU Dunărea de Jos au oferit un meci de zile mari, finalizat cu scorul 2-0 pentru Oțelul. Ambele goluri ale oțelarilor au fost marcate de Marius Matei, în minutele 24 și 72.

Ne-am bucurat să dam startul de sezon în susținerea călduroasă a suporterilor gălățeni și să inspiram la o faptă bună pentru comunitate” – a declarat Alexandru Ciobanu, antrenorul principal al Oțelului.

Meciul a marcat deschiderea stagiunii. Arena Oțelul și-a redeschis porțile după aproape 3 luni de pauză, dar și instalația de nocturnă, atmosfera fiind la standarde cu nimic mai prejos de Liga 1. Lumină, scandări și încurajări, au susținut echipele că în vremurile de glorie ale fotbalului gălățean. Peste 2000 de spectatori au fost alături. Cei 3206 de lei rezultați din vânzarea biletelor vor merge către bursierii Fundației Comunitare Galați. Astfel, douăzeci de tineri din zona rurală, talentați și cu rezultate școlare deosebite vor beneficia de suport material și vocațional pentru a-și continua studiile la oraș.

Dintodeauna am iubit fotbalul. Pentru mine, să știu că echipa Oțelul s-a mobilizat pentru că eu să fiu mai bun la scoală, este o motivație extraordinară” – a declarat Relu Capotă, elev la Liceul Pedagogic și bursier al Fundației Comunitare Galați.

Nu întâmplător, meciul marchează și obiectivul SC Oțelul Galați, ca în noul sezon să pună focus și să promoveze cât mai mulți tineri jucători din propriul Centrul de Copii și Juniori.

Inițiativa ”Fotbal pentru comunitate, jucăm pentru Galați” – a fost o colaborare între: Suporter Club Oţelul Galaţi si Fundatia Comunitara Galați.

Proiectul Suporter Club Oţelul Galaţi – s-a născut în cea mai neagră perioadă a fotbalului gălăţean, din dorinţa de a duce mai departe tradiţia, valorile şi principiile campioanei României din 2011. Suporterii uniţi de acest ţel au pus bazele unui club curat şi transparent care să facă cinste oraşului Galaţi şi care să aparțină comunităţii.

Fundația Comunitară Galați susține transformarea comunității, implicând resurse și potențial uman local. Organizația aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a crea comunități în care să ne simțim ca acasă. În 4 ani Fundația a finanțat zeci de proiecte și a pus în mișcare Galațiul generos.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.