Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Firma de exerciţiu, un mediu de afaceri simulat de elevi

0

Firma de exerciţiu – un mediu de afaceri simulat de elevii de la Grupul Şcolar Economic de Turism

În perioada 5 – 6 mai 2011 s-a desfăşurat Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu, Ediţia a II-a, Focşani. Organizatorii evenimentului au fost: Ministerul  Educaţiei,  Cercetării,  Tineretului  şi  Sportului, I.S.J.  Vrancea, ROCT – Centrala Firmelor de Exerciţiu din România, Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” Focşani, Primăria Municipiului Focşani, C.C.I. Vrancea.

Târgul s-a desfăşurat la nivel naţional şi s-au înscris 38 de firme de exerciţiu (30 firme – participare directă; 8 firme – participare indirectă ).

Din municipiul Iaşi a participat  firma de exerciţiu F.E. ESCAPAR TOUR S.R.L. de la Grupul Şcolar Economic de Turism, coordonată de Prof. drd. Mihaela Loredana Rusu.

F.E. ESCAPAR TOUR S.R.L. a fost înfiinţată la data de 12.10.2010 şi a fost înscrisă la ROCT – centrala reţelei firmelor de exerciţiu. Sloganul firmei de exerciţiu „Destinaţia: adrenalină!”, iar motto-ul:  “Evadează! Surprinde Călătoria plină de Aventură alături de Prieteni cu o porţie maximă de Adrenalină în Ritmul tău!”.

Specific agenţiei de turism ESCAPAR TOUR sunt pachetele turistice care cuprind sejururi în destinaţii de top pentru amatorii de adrenalină şi shopping. Pachetele turistice sunt axate pe turism extrem (snowboarding, bouldering, surfing, safari, rafting, paragliding, cliff hanging, plimbări cu balonul cu aer cald, snorkeling) şi turism de shopping.

Rezultatele obţinute de elevii ieşeni la Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu, Ediţia a II-a, Focşani sunt: Premiul I – Competiţia “Cea mai bună pagină web”, Premiul II – Competiţia „Cel mai bun catalog” şi Menţiune – Competiţia “Cele mai bune materiale publicitare

Echipa ESCAPAR TOUR mulţumeşte partenerului şi sponsorului de încredere IULIUS GROUP care a susţinut şi a făcut posibilă participarea la activitatea educativă desfăşurată la Focşani. IULIUS GROUP a sponsorizat şi participarea firmei de exerciţiu ESCAPAR TOUR la Târgul firmelor de exerciţiu din învăţământul preuniversitar „Viitorul începe aici”, ediţia  I, care s-a desfăşurat la Craiova în perioada 8 – 9 aprilie 2011 (Premiul II – Competiţia “Cel mai bun vânzător /negociator” şi Menţiune – Competiţia “Cea mai bună prezentare PowerPoint  a firmei de exerciţiu”).

Participarea la acest gen de evenimente oferă un feedback constructiv elevilor atât prin recunoaşterea activităţii desfăşurate în cadrul firmei de exerciţiu, exprimarea creativităţii, efectuarea de tranzacţii directe cu alte firme de exerciţiu dezvoltate la nivel naţional, cât şi posibilitatea de a obţine surse de finanţare pentru activităţi în cadrul firmei.” a declarat profesorul coordonator, Mihaela Rusu.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.