Firma de exerciţiu, un mediu de afaceri simulat de elevi

0

Firma de exerciţiu – un mediu de afaceri simulat de elevii de la Grupul Şcolar Economic de Turism

În perioada 5 – 6 mai 2011 s-a desfăşurat Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu, Ediţia a II-a, Focşani. Organizatorii evenimentului au fost: Ministerul  Educaţiei,  Cercetării,  Tineretului  şi  Sportului, I.S.J.  Vrancea, ROCT – Centrala Firmelor de Exerciţiu din România, Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” Focşani, Primăria Municipiului Focşani, C.C.I. Vrancea.

Târgul s-a desfăşurat la nivel naţional şi s-au înscris 38 de firme de exerciţiu (30 firme – participare directă; 8 firme – participare indirectă ).

Din municipiul Iaşi a participat  firma de exerciţiu F.E. ESCAPAR TOUR S.R.L. de la Grupul Şcolar Economic de Turism, coordonată de Prof. drd. Mihaela Loredana Rusu.

F.E. ESCAPAR TOUR S.R.L. a fost înfiinţată la data de 12.10.2010 şi a fost înscrisă la ROCT – centrala reţelei firmelor de exerciţiu. Sloganul firmei de exerciţiu „Destinaţia: adrenalină!”, iar motto-ul:  “Evadează! Surprinde Călătoria plină de Aventură alături de Prieteni cu o porţie maximă de Adrenalină în Ritmul tău!”.

Specific agenţiei de turism ESCAPAR TOUR sunt pachetele turistice care cuprind sejururi în destinaţii de top pentru amatorii de adrenalină şi shopping. Pachetele turistice sunt axate pe turism extrem (snowboarding, bouldering, surfing, safari, rafting, paragliding, cliff hanging, plimbări cu balonul cu aer cald, snorkeling) şi turism de shopping.

Rezultatele obţinute de elevii ieşeni la Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu, Ediţia a II-a, Focşani sunt: Premiul I – Competiţia “Cea mai bună pagină web”, Premiul II – Competiţia „Cel mai bun catalog” şi Menţiune – Competiţia “Cele mai bune materiale publicitare

Echipa ESCAPAR TOUR mulţumeşte partenerului şi sponsorului de încredere IULIUS GROUP care a susţinut şi a făcut posibilă participarea la activitatea educativă desfăşurată la Focşani. IULIUS GROUP a sponsorizat şi participarea firmei de exerciţiu ESCAPAR TOUR la Târgul firmelor de exerciţiu din învăţământul preuniversitar „Viitorul începe aici”, ediţia  I, care s-a desfăşurat la Craiova în perioada 8 – 9 aprilie 2011 (Premiul II – Competiţia “Cel mai bun vânzător /negociator” şi Menţiune – Competiţia “Cea mai bună prezentare PowerPoint  a firmei de exerciţiu”).

Participarea la acest gen de evenimente oferă un feedback constructiv elevilor atât prin recunoaşterea activităţii desfăşurate în cadrul firmei de exerciţiu, exprimarea creativităţii, efectuarea de tranzacţii directe cu alte firme de exerciţiu dezvoltate la nivel naţional, cât şi posibilitatea de a obţine surse de finanţare pentru activităţi în cadrul firmei.” a declarat profesorul coordonator, Mihaela Rusu.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează