Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Finanțări nerambursabile de 237.500 de lei pentru un viitor mai bun în Vaslui

0

Federația Fundațiile Comunitare din România si Lidl, împreună cu 5 fundații comunitare, dau startul la etapa de finanțare a programului ”Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”.

Scopul programului este de a genera soluții participative la probleme locale din educație și mediu. Demersul este coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat în 5 orașe din țara prin 5 fundații comunitare. Inițiative precum amenajarea de spații comunitare de joacă și învățare, alternative verzi de transport, ateliere de eco-școală, grădini urbane de legume și alte idei pot primi sprijin operațional și finanțări în valoare totală 250.000 de euro la nivel național.

La Vaslui programul dispune de 237.500 de lei și va fi implementat prin Fundația Comunitară Iaşi. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități @Vaslui urmărește să susțină financiar inițiative care își propun să îmbunătățească nivelul educației din municipiul Vaslui.

Încurajăm organizațiile neguvernamentale, instituțiile de învățământ și grupurile de inițiativă să adreseze nevoi reale din comunitățile educaționale din municipiul Vaslui, prin aplicarea la concurs. Înscrierea proiectelor are loc în perioada 8 iulie – 5 august prin completarea formularelor de înscriere. Echipa de fond va răspunde la întrebările venite de la comunitatea din Vaslui în legătură cu modalitatea de completare a formularelor şi identificarea celor mai bune soluţii la nevoile educaţionale.

Jurizarea pentru selecția proiectelor va urmări o serie de categorii de evaluare:

  • Impactul proiectului (număr de persoane care vor beneficia de acea soluție, direct și indirect, rezultate așteptate, efecte pe termen mediu și lung); 

  • Prezentarea și administrarea proiectului;

  • Sustenabilitatea proiectului (posibilitatea menținerii și continuării soluției implementate);

  • Capacitatea instituţiei/organizației aplicante de a implementa proiectul.

Echipa de jurizare va fi alcătuită din reprezentanți ai sectorului non-guvernamental, lideri din comunitate și Cristina Hanganu – Director de comunicare & CSR, Lidl România.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități a ajuns, iată, la cea de-a doua etapă și începe deja să-și contureze scopul: soluții și inițiative locale curajoase și necesare, așa cum oamenii din aceste comunități le-au visat. Ne bucurăm să avem alături ca parteneri de încredere Fundațiile Comunitare din cele 5 orașe și abia așteptăm să vedem rezultatele acestui program, care sperăm să crească de la an la an” a spus Cristina Hanganu, Director de comunicare & CSR, Lidl România.

Detalii despre programul de finanțare implementat la Vaslui, ghidul de finanțare și alte materiale referitoare la program se pot accesa pe www.fondulpentruunviitormaibun.ro și pe canalele de comunicare ale Fundaţiei Comunitare Iaşi.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial. Lidl este o companie care acționează sustenabil în toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a-și îndeplini promisiunea cu privire la calitate și, în același timp, de a asigura un viitor mai bun pentru societate și mediu. Compania se implică activ în soluționarea nevoilor din comunitățile din care face parte, concentrându-se pe 5 piloni de activitate: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajații și partenerii de afaceri.

Federația Fundațiile Comunitare din România a fost fondată în 2012 și are rolul de a reprezenta la nivel naţional interesele fundaţiilor comunitare din România care contribuie la construirea unor comunități conștiente, generoase, incluzive și durabile. Federația susține 16 fundații comunitare însumând peste 7000 de proiecte și 30 de milioane de lei în investiții comunitare. În prezent mai bine 46% din populația României are acces la o fundație comunitară și rețeaua este în continuă creștere.

Fundația Comunitară Iaşi îşi propune să aducă împreună oamenii care mişcă lucrurile şi lucrurile care merită mişcate, spre beneficiul întregii comunităţi, pentru transformarea Iaşului într-un oraş în care să fim mândri că locuim. Scopul Fundaţiei Comunitare Iaşi este construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iaşului şi întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.