Fii parte din povestea lui Mihai!

0

 Fii parte din povestea lui Mihai!

Sursa: comunicat de presa Fundatia Cuvantul Fundatia Cuvantul Intrupat

Vrem să împărtăşim astăzi cu tine povestea lui Mihai. Poate l-ai întâlnit, fără să ştii, pe stradă sau poate că treci prin faţa casei lui în fiecare zi în drumul tău spre lucru. Băieţelul nostru este în clasa a V-a, are 12 ani, dar e mai scund şi arată mai degrabă de 9 ani. Cu părul uşor zburlit, are un zâmbet şi o privire pe care nu ai cum să nu le îndrăgeşti din prima clipă. Îi place să construiască lucruri cu mâinile lui. Anul trecut, când toată lumea vorbea despre cutremure, ne-a spus că el ştie cum să facă un aparat care să măsoare intensitatea acestora. Chiar a confecţionat unul din carton şi bandă adezivă.

La aceeaşi şcoală cu el învaţă alţi trei fraţi. Ceilalţi patru care sunt acasă fie au abandonat cursurile, fie sunt mai mici. Mama are grijă de ei, iar tatăl munceşte şi câştigă lunar cam 1 000 de lei. Locuiesc la parterul unei case vechi, în două camere. Nu le este uşor, iar pentru asta am putea da vina pe sistem, pe responsabilităţi neasumate, pe criză, pe multe alte lucruri. Am putea! Dar cum aceasta nu ar ajuta prea mult pe nimeni, noi alegem să facem altceva.

În fiecare zi, ne asigurăm că Mihai şi alţi 60 de copii ca el, din Valea Oraşului şi din comuna Tudor Vladimirescu, îşi cresc şansele ca mâine şi peste un an şi când vor creşte mari să aibă o viaţă diferită, mai bună decât cea prezentă a familiilor lor. Ştim că nu există scurtături sau căi miraculoase pentru asta. De aceea, ne străduim să-l ajutăm pe Mihai să înţeleagă că educaţia, dezvoltarea unui caracter sănătos şi alegerile personale înţelepte sunt cele care îl vor ajuta cu adevărat. La Centrul Comunitar “La Vale” el primeşte sprijin la lecţii, mănâncă, se spală, învaţă să cultive legume. Aici, mai important decât orice, este tratat cu demnitatea şi respectul cuvenite oricărei fiinţe umane şi învaţă să aibă speranţă.

Te invităm să ni te alături în acest demers şi să fii parte din povestea lui Mihai. Fii partenerul nostru pentru a-i dărui împreună şansa la un viitor mai bun!

Redirecţionează 2% din impozitul tău, aşa cum prevede Codul fiscal (L571/2003). Dacă în 2013 ai avut un salariu net de 700 lei, de exemplu, 2% din impozitul aferent acestuia reprezintă aproximativ 30 de lei. Poate părea puţin, însă cu această sumă îi oferim lui Mihai masa de prânz pentru aproape o săptămână. Cum deseori aceasta este pentru el singura masă adevărată de peste zi, te asigurăm că nu este puţin lucru. Găseşti pe www.cuvantulintrupat.com formularul 230. Acesta trebuie depus (personal sau prin poştă) la Administraţia Financiară până la 15 mai. Dacă nu ai timp, ne putem ocupa noi de depunerea acestuia.

Spune-le colegilor, angajaţilor şi colaboratorilor tăi despre această prevedere legală. Datele publicate de ANAF arată că în ultimii ani doar 25% din totalul contribuabililor au redirecţionat 2% pentru a se implica în susţinerea persoanelor vulnerabile din comunităţile lor. Acest procent scăzut se datorează în primul rând unei slabe informări. De aceea, nu subestima rolul pe care îl poţi avea în acest sens.

Vino să ne vizitezi. Te va ajuta să înţelegi că implicarea ta contează mai mult decât crezi.  

Împreună cu Mihai, îţi mulţumim!

PS. Anul trecut din fondurile strânse prin 2% am putut oferi masa de prânz a copiilor de la Centrul “La Vale” pentru patru luni.

********

cuvant intruchipatFundaţia Cuvântul Întrupat este, din 2001, o unealtă pusă la dispoziţia comunităţii locale. Sprijinim copiii să aibă un viitor mai bun, prin susţinerea educaţiei, dezvoltare personală, împuternicirea familiilor pentru a deveni stabile, încurajarea voluntariatului şi a implicării personale, conştientizarea membrilor comunităţilor noastre cu privire la problematica persoanelor vulnerabile şi mai ales a copiilor aflaţi în situaţii de risc.  

www.cuvantulintrupat.com


 

Facebook

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 12 ani de experiență ca trainer pentru circa 7000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează