Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul International al Filmelor de Foarte Scurt Metraj

1

Centrul Cultural Francez din Iasi prezinta:

Festivalul International al Filmelor de Foarte Scurt Metraj
a 12-a editie internationala, a 4-a editie la Iasi


Iasi – Vineri, 7 mai, ora 18.00, Moldova Mall, etaj 6, sala Rosie
Intrarea liberã!!!

Festivalul international de Foarte Scurt Metraj revine pe 7 mai, la Iasi, cu cele mai bune si mai scurte filme din ultimul an.

Proiectiile au loc simultan în 80 de orase din 14 tari si în 23 de orase din România, Ungaria si Republica Moldova. În competitie sunt propuse aceleasi programe simultan la Paris, Marsilia, Montpelier, dar si în Caracas, Lausanne, trecând prin Bamako, Berlin, Bologna sau Timisoara. Printre noile tari reprezentate în acest an se numara Tunisia, Israel, Brazilia si Ungaria.

Publicul iesean va avea ocazia sa asiste la un adevarat maraton cinematografic împartit în patru mari categorii:

•  Selectia internationala: 51 de filme de maxim 3 minute, împartite în 3 sectiuni.

•  Selectia „Paroles de Femmes”: o competitie rezervata filmelor care pun în lumina tematica femeii, din diferite puncte de vedere.

•  Selectia de filme românesti „Around the Très Courts”: 17 filme realizate de tinere talente din România.

•  Selectia de filme pentru copii: o ora de filme foarte scurte dedicate publicului tânar si foarte tânar.

CONCEPTUL evenimentului este acelasi din anii precedenti: filmele nu trebuie sa depaseasca 3 minute (în afara de titlu si generic)! Toate genurile sunt prezente: fictiune, documentar, animatie, imagine de sinteza… Amatori sau profesionisti, începatori sau consacrati, clasici sau inovatori, necunoscuti sau celebri, realizatorii acestor filme vin din toate orizonturile si de pe toate continentele.

Juriul este format din profesionisti si personalitati, iar spectatorii vor putea vota în fiecare oras participant, pentru a decerna „Premiul national al publicului”. Rezultatele vor fi anuntate pe 18 mai, iar filmele castigatoare in sectiunea nationala 2010 vor participa la selectia internationala din 2011.

Marele Premiu al Festivalului consta intr-un cec de 1500 de euro.

In premiera, filmele românesti pot fi vizionate online pe www.trescourt.ro

Tot pe site-ul oficial al evenimentului, www.trescourts.ro, puteti gasi spotul festivalului (un minut de secvente din filmele aflate în competitia internationala) si programul complet al evenimentului.

Intrarea la eveniment este libera!

Filmele sunt proiectate în versiunea originala cu subtitrare în limba engleza.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.