Festivalul EuroArt la Iasi

0
Evenimentul se va derula intreaga saptamana. Primul spectacol, programat astazi, la ora 20, este gratuit. 
Iubitorii de teatru vor avea parte de o saptamana intreaga de spectacole de calitate, sustinute inclusiv de invitati din strainatate. Cunoscutul festival „EuroArt” debuteaza astazi, de la ora 20, cu spectacolul „Pisica verde”, oferit gratuit, in Cafeneaua din Piata Unirii, de Teatru’ 74 din Targu Mures.
Maine, de la ora 19, Teatrul „M. Eminescu” din Botosani va juca la Casa de Cultura a Studentilor „O noapte furtunoasa”, in regia lui Alexandru Vasilache. Biletul la populara piesa scrisa de I.L. Caragiale costa 15 lei. Celelalte reprezentatii din festival sunt programate tot de la ora 19, majoritatea la Casa de Cultura a Studentilor, intrarea fiind, de asemenea, 15 lei.
Miercuri, cei interesati pot urmari „Take, Ianke si Cadir”, in interpretarea unei trupe de actori a Teatrului „M. Eminescu” din Chisinau. Capodopera lui Victor Ion Popa este pusa in scena de regizorul Vitalie Rusu. Joi, Teatrul „Maria Filotti” din Braila va evolua in fata publicului cu un spectacol foarte iubit: „Gaitele” de Alexandru Kiritescu, in regia lui Radu Nichifor. Personajele din celebra comedie de moravuri se vor dezvalui spectatorilor pe parcursul a 2 ore si 40 de minute (cu tot cu pauze, n.r.).
Festivalul continua vineri cu o reprezentatie a Teatrului „Andrei Muresanu” din Sfantu Gheorghe: „Moartea pentru patrie”. Sambata, pe scena Ateneului Tatarasi vor urca actori ai companiei de teatru „D’Aya” din Capitala. Acestia vor juca „Ce ne spunem cand nu ne vorbim”, piesa scrisa si regizata de Chris Simion. Aceasta reprezinta o abordare contemporana despre nesfarsitul conflict dintre ratiune si inima, ce aduce in atentie sanse variante de a insela in cuplu. Editia din acest an a „EuroArt” se incheie cu un spectacol grandios, „D’ale Carnavalului”, prezentat in ebraica (cu subtitrare in romana, n.r) de Teatrul „Karov” din Tel Aviv.
„In ultimii ani, «EuroArt» a prezentat publicului iesean 55 de spectacole, a oferit bucuria de a admira montari ale 44 de regizori care, la randul lor, au oferit partituri pentru 388 de actori, ce au fost urmariti de aproximativ 16.000 de spectatori, doar anul trecut bucurandu-se de peste 5.000 de spectatori”, a precizat Adi Afteni, coordonator al festivalului.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează