Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul de foarte scurt-metraj „Très Courts”. Apel la participare

0

Apel la participare pentru selectia „Around the Très Courts – Romania”
Festivalul de foarte scurt-metraj „Très Courts”
Apel valabil pentru regiunea Moldovei

Sursa: Institutul Cultural Francez Iasi.

 

tc_ns

Din 1991, Festivalul de Foarte Scurt-Metraj „Très Courts” promoveaza filmul de foarte scurt-metraj in intreaga lume. Ajuns in Romania din 2007 la initiativa Institutului francez din Romania, acest festival a cunoscut de la an la an o extindere tot mai mare, fiind in prezent difuzat, simultan in luna mai, in aproximativ 70 de orase de pe glob, dintre care in jur de 25 de orase in Romania. Inca de la prima editie romaneasca, Institutul francez a dorit incurajarea talentelor si a creatiei cinematografice locale. De aceea a fost initiata competitia speciala de scurt-metraje romanesti. Sub eticheta „Around the Très Courts – Romania” sunt grupate filme aflate in afara competitiei internationale, realizate in Romania.

Este o ocazie excelenta pentru cineastii amatori sau profesionisti, studentii la film si arte vizuale, sau pentru cei care au pur si simplu o idee interesanta pe care doresc sa o arate lumii intregi, sa isi demonstreze talentul.

Aveti timp pana pe 28 februarie 2013 pentru a va trimite filmele de foarte scurt-metraj insotite de formularul de inscriere (disponibil pe site-ul www.trescourt.ro) pe adresa Institutului francez Iasi (pentru cei care locuiesc in zona Moldovei) sau pe acelea ale Institutelor franceze din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara (pentru persoanele care locuiesc in regiunile respective).
Singura conditie impusa este ca durata filmului sa nu depaseasca 3 minute. Toate genurile sunt acceptate : fictiuni, documentare, animatie, filme realizate cu telefonul mobil.

Participarea este gratuita.

In luna martie, un juriu – format din specialisti ai audiovizualului, membri ai retelei culturale francofone si parteneri – va selectiona in jur de 20 de filme romanesti care vor alcatui selectia „Around the Très Courts Romania 2013”. Aceasta va fi proiectata in perioada 25-28 aprilie 2013, alaturi de selectia internationala, in aproximativ 25 de orase din tara, participante la festival.

Larga difuzare a festivalului Très Courts in Romania este cel mai bun motiv pentru a participa in competitie: filmele romanesti ajung la peste 6.000 de spectatori din orase mici si mari din toata tara (vezi lista oraselor pe site). Filmele romanesti selectionate se vor intrece pentru Premiul juriului – decis de Juriul Festivalului – si pentru Premiul Publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiectie a Festivalului din Romania. Aceste premii constau din trofee, smartphone-uri oferite de Orange si dintr-un sejur de 3 nopti la Cluj-Napoca, in perioada Festivalului International de Film Transilvania, cu posibilitatea participarii la proiectiile si evenimentele TIFF in calitate de invitat.

Organizatia Internationala a Francofoniei acorda un premiu special celui mai bun film romanesc care utilizeaza limba franceza si/sau care abordeaza una dintre temele:
– drepturile omului, pace si democratie
– diversitate lingvistica si culturala
– dezvoltare solidara si durabila
– educatie si formare

Premiul OIF are o valoare de 250 de euro si este insotit de o diploma.
Regulamentul si fisa de inscriere in festival, precum si alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Courts Romania: www.trescourt.ro sau www.foartescurt.ro, sectiunea Regulament.

Eveniment sustinut de ORANGE ROMANIA si ALTEX.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.