Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festival de film rusesc la Bacau si Moinesti

0

Săptămânii premierelor cinematografice ruseşti pe marele ecran din Bacău

Universitatea din Bucureşti (Catedra de filologie rusă şi departamentul pentru Studenţi) şi Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România anunţă lansarea Săptămânii premierelor cinematografice ruseşti pe marele ecran din Bacău (22-28 august 2011) în seara zilei de 22 august 2011.

Evenimentul se înscrie în Caravana premierelor cinematografice pe marele ecran din România, cea de a treia etapă a celei mai prestigioase manifestări cineculturale din spaţiul românesc şi se va desfăşura simultan în Bacăun şi Moineşti. Timp de o săptămână, marele public va avea acces gratuit la filme de calitate în regia mai multor generaţii de regizori ruşi traduse de studenţii Universităţii din Bucureşti.

Proiecţia filmelor este programată să se desfăşoare după următoarele coordonate:
    Bacău – Teatrul Municipal Bacovia, orele 20.00
    Moineşti – Căminul Cultural Municipal, orele 20.00

La eveniment sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai Universităţii din Bucureşti, ai coorganizatorilor locali, ai mediului cultural şi educaţional, ai minorităţilor naţionale, studenţi şi elevi, precum şi toţi pasionaţii filmelor de calitate.
Seara de luni va fi încheiată de proiecţia filmului Italianul (2005), o dramă în regia lui Andrei Kravciuk nominalizată la Oscar pentru cel mai bun film străin. Subtitrarea în limba română a fost realizată în cadrul Concursului studenţesc de subtitrări Kino+ 2011, clasându-se pe locul I.

Festivalul naţional de film rusesc Kino+ vine să acopere golul creat în urma absenţei din sălile româneşti a uneia dintre cele mai apreciate cinematografii din lume. Caravana premierelor cinematografice ruseşti pe marele ecran din România oferă spre vizionare o gamă variată de filme, unele realizate în maniera tradiţională a şcolii de film rusesc, altele dintr-o perspectivă inovatoare: drame, melodrame, comedii, film muzical, film istoric. Spectatorii sunt invitaţi să evadeze din cotidian în compania unor eroi animaţi de cele mai profunde sentimente umane.

Informaţii suplimentare se pot găsi pe pagina web dedicată evenimentului www.kino-plus.ro

Organizatori: Universitatea din Bucureşti (Catedra de filologie rusă, Departamentul Servicii pentru Studenţi) şi Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România,
Coorganizatori: Primăria Municipiului Bacău, Instituţia Prefectului – Judeţul Bacău, Primăria Municipiului Moineşti, Teatrul Municipal Bacovia, , Casa de Cultură Municipală.
Cu sprijinul: Ambasadei Federaţiei Ruse în România, Concernul Mosfilm, Studioul Lenfilm şi Asociaţia Profesorilor de Limbă şi Literatură Rusă din România.
Sponsori: Farmaciile Dona, Asociaţia de Turism Munţii Măcinului, Gazprom
Parteneri media: Ziarul de Bacău, Ziarul de Gardă, Adevărul de seară, Autentic Promotion, Lume Bună, Inforusia, Cinemagia, CinemaRx, Zorile, ATRLB, Artdesign.

Programul Săptămânii premierelor cinematografice ruseşti pe marele ecran din Bacău 22-28 august 2011
ACCESUL ESTE LIBER!

Luni, 22 august – Italianul (2005), regizor Andrei Kravciuk
Dramă
O familie fără copii din Italia soseşte la un orfelinat din provincie pentru a înfia un copil din Rusia. Vania, un băieţel de 6 ani, este pe placul oaspeţilor, asfel că ceilalţi copii îl poreclesc “italianul”. Pe Vania îl aşteaptă o viaţă lipsită de griji în însorita Italie, însă chemarea sângelui nu îi dă pace: băieţelul se hotărăşte să îşi găsească mama şi pleacă în căutarea ei…

Marţi, 23 august – Oamenii jazz-ului (1983), regizor Karen Şahnazarov
Comedie muzicală
Rusia Sovietică. Anii ‘20. Perioada Noii Politici Economice. Studentul Kostea Ivanov este foarte interesat de un nou gen muzical – jazz. Din această cauză, este exmatriculat de la şcoală, dându-i-se de ales: studiile sau muzica preferată. Konstantin alege jazz-ul. În urma anunţului lui Kostea, i se alătură Steopa care cântă la banjo şi Jora care cântă la tobe. Trupa proaspăt înfiinţată începe repetiţiile.

Miercuri, 24 august – Asasinul ţarului (1991), regizor Karen Şahnazarov
Dramă, film istoric
În noaptea dinspre 16 spre 17 iunie 1918, la Ekaterinburg a fost ucis, fără judecată, Ţarul Nikolai II împreună cu familia şi apropiaţii săi. După câteva zeci de ani, un martor ocular, fost deţinut, iar în prezent – vechi rezident al unui ospiciu, povesteşte despre evenimentele petrecute în acea noapte îngrozitoare, considerându-se asasinul ţarului.

Joi, 25 august – Fiica din America  (1995), regizor Karen Şahnazarov
Dramă, comedie
Personajul principal, un muzicant dintr-unul dintre restaurantele moscovite vine la San Francisco pentru a o răpi… pe fiica sa. Micuţa Aniuta fusese adusă în secret în America de fosta lui soţie atunci când se căsătorise cu un american respectabil. După o întâlnire emoţionantă dintre tată şi fiică, începe călătoria acestora cu auto-stop-ul prin toată America, o călătorie plină de peripeţii şi situaţii amuzante.

Vineri, 26 august – Brigada artistică de agitaţie “Dă-n duşman!” (2007), regizor Vitali Melnikov
Tragicomedie
În timpul războiului, un grup de artişti, având la bordul vasului cu care călătoreau un cinematograf ambulant, merg de-a lungul unui râu siberian pe ale cărui maluri locuiesc foşti chiaburi strămutaţi aici de pe întregul teritoriu al Uniunii Sovietice. Echipa de artişti opreşte în fiecare localitate, dă concerte şi rulează filme.

Sâmbătă, 27 august – Şîrli-mîrli sau Bucluc la indigo (1995), regizor Vladimir Menşov
Comedie, film-farsă
Sunteţi invitaţi la o adevărată nuntă ruso-americano-evreiasco-ţigăneasco-japonezo-indiană! În program: dezvăluirea unor secrete de familie, întâlnirea a doi-trei (maximum cinci) fraţi, dispariţia şi apariţia unui diamant uriaş, urmăriri, dans, cântec, schimb de neveste, neutralizarea mafiei, mâncare de varză şi aperitive cu carne şi cireaşa de pe tort – o călătorie în grup în Canare şi acordarea titlului de mareşal.

Duminică, 28 august – Steaua (2002), regizor Nikolai Lebedev
Acţiune, dramă, aventuri, război, film istoric
Anul 1944. Un grup de cercetaşi trece linia frontului pentru a verifica informaţiile existente privind poziţiile ocupate de duşmani. Treptat, cercetaşii se conving de faptul că inamicul se reorganizează pentru un contraatac decisiv. Comandantul grupului hotărăşte să pătrundă până la un nod feroviar unde, conform informaţiilor obţinute recent, se află comandamentul.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.