Festival de Film Documentar de Mediu la Iasi, 26-28 noiembrie 2009

1

Centrul Cultural Francez, Centrul Cultural German si Asociaţiile Mai Bine si TERIS va invita in perioada 26-28 noiembrie a.c., la primul Festival de Film Documentar de Mediu din Romania, din cadrul celei de-a treia ediţti a festivalului DOC EST. Evenimentul este organizat in premiera  in Iasi  si va avea loc in incinta Casei de Cultura a Studenţilor.

docest-bodyFestivalul lanseaza un apel la responsabilizare si constientizare a pretului ridicat pe care  il vom avea de platit datorita dezechilibrului om-natura. Filmele incluse in programul DOC EST abordeaza subiecte sensibile si controversate: de la incalzirea globala, probleme cauzate de epuizarea resurselor de apa si petrol, cultivarea organismelor modificate genetic, la cazul Rosia Montana si mineritul in Romania.

Organizatorii aduc in atentia publicului iesean o parte din cele mai bune documentare de mediu ale momentului precum: Home, The Ahe of Stupid, David versus Monsanto, Copiii uraniului si invitati specialisti pe probleme de mediu si regizori din Romania, Germania, Elvetia si Bangladesh.

Cu ocazia desfasurarii festivalului, voluntarii Mai Bine si TERIS vor oferi iesenilor informaţti despre colectarea selectivăaa deseurilor si, de asemenea, vor colecta deseurile de hartie si baterii uzate pe care cei prezenti le pot aduce spre a fi reciclate.

Cele mai mari cantitati de deseuri vor fi recompensate cu premii constand in tricouri si sacose ecologice.

Prin organizarea celei de-a treia editii DOC EST cu tematica ecologica, Centrul Cultural Francez, Centrul Cultural German si Asociatiile Mai Bine si TERIS doresc sa transmita un mesaj de implicare proactiva a comunitatii pentru a construi o noua cultura de responsabilitate fata de natura.

PROGRAM DOCEST, ediţia a III-a (film documentar de mediu)

Joi, 26 noiembrie:

Deschiderea Festivalului

Până la ultima picătură – Epuizarea petrolului –
Germania (NDR), 2009, 45 min.

Sub tensiune – Germania, 2008, 44 min.

Discuţii cu: Christoph Mestmacher-Steiner,
Redactor Norddeutscher Rundfunk, Departament
de programe şi documentare, Germania

The Age of Stupid – Anglia, 2009, 92 min.
Vineri, 27 noiembrie:

Copiii uraniului – România, 2009, 64 min.

Discuţii cu: Iulian Manuel Ghervas, regizor,
Adina Popescu, regizor şi ziarist, România

Noul Eldorado – Ungaria, 2004, 76 min.

Discuţii cu: Stephanie Roth, ziaristă şi
activistă ecologistă, reprezentant Alburnus
Maior, Elveţia

Percy Schmeiser – David vs. Monsanto –
Germania, 2009, 65 min. (premieră în România)

Discuţii cu: Gabriel Păun, preşedinte Agent Green,
Dragoş-Costin Dima, specialist protecţia mediului,
fost director Monsanto,Conf. dr. Carmen Gache,
Preşedinte Societatea Ornitologică Română,
România
Sâmbătă, 28 noiembrie:

The Age of Stupid – Anglia, 2009, 92 min.

Percy Schmeiser – David vs. Monsanto –
Germania, 2009, 65 min.

Apa diavolului – Franţa, 2005, 52 min.

Discuţii cu: Amirul Arham, regizor, Bangladesh

Salutări din valea morţii – Anglia, 2006, 21 min.

Blue Gold: World Water Wars – Canada, 2008, 90 min.

Home – Franţa, 2009, 90 min.
Proiecţia filmelor va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor, Sala Gaudeamus în Iaşi.

Pentru informatii suplimentare privind programul exact, filmele difuzate si invitatii va rugam accesati site-ul docest.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.