Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Fapte mici din inimi mari”, o campanie pentru copiii din comunitățile vulnerabile

0

Inimă de Copil a dat startul campaniei “Fapte mici din inimi mari” care așează copiii și așa vulnerabili în linia întâi. Pandemia de Coronavirus nu este doar o criză a sistemului sanitar. Din păcate, este și povestea tristă a părinților care și-au pierdut locul de muncă, a claselor întregi de copii care nu au mai putut să continue școala online sau a familiilor cărora toate planurile pentru un viitor mai bun s-au năruit.

Campania
„Fapte mici din inimi mari”, o campanie prin care continuăm și extindem ajutorul pe care îl oferim, susținând educație remedială, rămânerea în școală, acces la servicii medicale și mijloace de prevenție împotriva COVID, la începerea școlii, pentru 500 copii.
Fundația Inimă de Copil sprijină copiii care provin din familii defavorizate din județele Galați, Brăila, Vrancea și Vaslui, aflați în risc de abandon școlar, dar și copiii cu rezultate bune la învățătură ai căror părinți au dificultăți să-i țină în școală.
OBIECTIV
În urma acestei campanii ne-am propus ca 500 de copii să primească un start bun pentru începutul de an școlar, cu ghiozdane, rechizite școlare, cărți, materiale educative, îmbrăcăminte, materiale igienice și sanitare.
Valoarea fiecărui ghiozdan echipat / pachet individual este de aproximativ 200 lei.
PERIOADA
Perioada de campanie în care ne poți ajuta este 1 septembrie– 30 octombrie 2020.
Donațiile vor ajunge la copii din județele Galați, Tecuci, Vaslui, Brăila și Vrancea din cartiere mărginașe din urban, dar și în mediul rural.
MOTIVATIE
Credem cu tărie că-i putem salva și putem dezvolta potențialul fiecărui copil prin educație!
Inimă de Copil își concentrază toate eforturile pentru copiii și așa vulnerabili, iar prin campania “Fapte mici din inimi mari” oferă tuturor celor care vor să ajute șansa de a se implica
• cu o donație pe siteul https://inimadecopil.ro/doneaza/ sau trimiterea unui SMS cu textul DAR in valoare de 2 euro lunar – pentru persoane fizice
Donațiile pentru campanie pot fi făcute foarte simplu. Accesezi pagina https://inimadecopil.ro/, în dreapta paginii vei găsi butonul DONEAZA, iar cu un simplu cick poți alege suma pe care dorești să o investești în viitorul copiilor. Poți folosi și un transfer bancar în contul Fundației Inimă de Copil – Cod IBAN R098RNCBO141032886400001, deschis la BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ, sucursala Galați.

• prin sponsorizare – companiile

Împreună putem crea punți între oameni. Între cei care au nevoie de ajutor și cei care oferă! Și pentru a înțelege, mai limpede, cât de important este sprijinul tău, al meu, al fiecăruia dinte noi, îți prezentăm una dintre poveștile cu final fericit.

”Și eu mulţumesc pentru tot sprijinul primit! Aţi fost mereu acolo pentru mine când am avut nevoie.’’ – Mihaela, bursier programul Inimă de Copil «Un sat, Un copil »

Mihaela a terminat vara aceasta clasa a XII- a la un liceu foarte bun din Galați. Conștiincioasă și foarte ambițioasă, copila a avut rezultate școlare foarte bune și a fost printre primii copii din liceu. A încheiat anul școlar cu media 9,93, iar rezultatele ei nu au trădat niciodată greutățile de acasă, dar noi știm realitatea…
Familia ei locuiește într-un sat la 36 de kilometri de orașul Galati, iar în prezent sunt 3 frați care urmează o formă de învățământ: facultate și școală generală. Deși veniturile familiei sunt modeste și nici unul dintre părinți nu are un serviciu stabil, lucrând mai mult cu ziua, mama a pus, mereu, pe primul loc educația copiilor.
Veste bună este că Mihaela a fost admisă la Facultate de biologie din București, iar noi vom rămâne în continuare lângă ea pentru a-i sufla în pânze!

Povestea Mihaelei, ca și a celorlați copii, poate continua cu ajutorul TĂU printr-un gest simplu, dar valoros. TU POȚI face ca visurile lor sa devină realitate. Te invităm să fii parte a evoluției comunității și să oferi sprijin copiilor care au nevoie de el.

Datorită ție, nouă, împreună, Mihaela și alți copii, la fel ca ea, vor continua studiile, într-o țară în care 1 din 4 copii renunță la școală.

Despre Fundația Inimă de Copil
Fundația Inimă de Copil luptă de 24 de ani să ofere, prin servicii sociale și suport pentru educaţie, o șansă la un viitor mai bun copiilor vulnerabili din mediul urban și rural și familiilor lor.
Sperăm la o Românie în care, în mod firesc, oamenii fac bine celor din jur și schimbă destine și comunități. În 24 de ani am acordat servicii pentru peste 15.000 de persoane.
În anul 2019, peste 300 de copii au beneficiat de programele de educație și sănătate ale Fundației Inimă de Copil. Au fost investite peste 8000 ore pentru a oferi ajutor la teme, consiliere și dezvoltare pentru copiii din centrele fundației. Au fost oferite peste 7000 sesiuni de recuperare pentru copiii cu dizabilități, 93 de burse lunare de merit pentru copii cu rezultate școlare excepționale, peste 20.000 de mese de prânz, iar 130 de copii au participat în tabere de vară.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.