Expozitie foto la Galati „Regina Maria si Balcik”

0

BIBLIOTECA « V.A.URECHIA » GALATI
CASA DE CULTURA A SINDICATELOR GALATI
CONSILIUL JUDETEAN GALATI

Organizeaza expozitia de fotografie si  carte documentara intitulata:

„REGINA MARIA SI BALCIK”
– 135 de ani de la nasterea Reginei Maria  –

Majestatea Sa Maria, Regină a României, Principesă a Romaniei, Principesă de Edinburg și de Saxa Coburg și Gotha a trait in perioada:  29 octombrie 1875, Eastwell Park , Kent , Anglia — d. 18 iulie 1938, Sinaia, Regatul României.

Născută Marie Alexandra Victoria, din Casa de Saxa-Coburg și Gotha, a fost mare prințesă a Marii Britanii și Irlandei, consoarta regelui Ferdinand I și regină a României; a fost nepoata reginei Victoria a Marii Britanii.

Asa cum se stie, Regina Maria a fost foarte iubita  de popor, spunandu-i –se  „Mama răniților”, „Regina-soldat”, pentru atitudinea ei puternica, de eroina  din timpul Primului Război Mondial, când, alături de elegantele doamnele de la curte, a lucrat direct pe front în spitale de campanie, a fost alaturi de bolnavi si de raniti  și a coordonat activitatea unei fundații de caritate, lasand in urma sa atat de multe lucruri frumoase.

Expozitia  va fi deschisa in data de 10 noiembrie 2010, ora 12.30 in cadrul „Zilelor Bibliotecii V.A.Urechia” la et.1, Casa de Cultura a Sindicatelor Galati, filiala « C.Negri » Biblioteca « V.A.Urechia » , perioada de vizitare: 10 – 30 noiembrie 2010, intrarea este libera.

In expozitie veti putea vedea:

– carti din arhiva blibliotecii:

– Boris Craciun – „Regii si Reginele Romaniei: O istorie ilustrata a Casei Regale”

– Voicu Iulian – „Regalitatea – o pagina din istoria Romaniei”

– Guy de Cars – „Inimoasele regine ale Romaniei”

– Gilles Duguay – „Regina Maria si Joe Boyle – o prietenie de suflet”

– Hannah Pakula – „Ultima romantica – Viata Reginei Maria a Romaniei”

– Guy Gauthier – „Missy – Regina Romaniei”

– Ion Mamina – „Regalitatea in Romania 1866 – 1947”

– Maria, Regina Romaniei – „Povestea vietii mele”

– „Familia Regala din Romania”

– „Mihai al Romaniei – o perspectiva in imagini a vietii Majestatii Sale si a istoriei Familiei Regale a Romaniei”

– fotografii din albume – arhiva bibliotecii

– fotografii: sursa internet

Coordonatorii acestui proiect :

prof.Ilie Zanfir – dir.Biblioteca „V.A.Urechia”, Angela Baciu – scriitor, cons.cultural C.C.Sind.Gl  si intregul colectiv de la Filiala « C.Negri » condus de d-na Lucica Veliche.

Expozitia a fost realizata si in colaborare cu artistul decorator Constance Vintila.

Va asteptam !

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează