Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziţia „Interferenţe“ la FIVE PLUS Art Gallery din Viena

0

Institutul Cultural Român de la Viena şi FIVE PLUS Art Gallery din Viena organizează în perioada 31 mai ‒ 15 iunie, expoziţia „Interferenţe“ care reuneşte lucrări de pictură şi grafică, de factură modernă şi experimentală, semnate de profesori, masteranzi şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu“ (UNAGE) din Iaşi.

Vernisajul are loc în data de 31 mai, la ora 19.00, la FIVE PLUS Art Gallery din Viena. La eveniment sunt prezenţi curatorii expoziţiei prof. univ. dr. Valentin Sava (pictor şi director al Şcolii Doctorale ‒ Arte vizuale) şi prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu (grafician şi rector UNAGE Iași) alături de studenţii drd. Alecsandru Andrei Pantea (grafică), masterand Bianca Boros (pictură) şi masterand Alexandra Caras (grafică).

În data de 30 mai, la ora 18.30, la sediul Institutului Cultural Român de la Viena este organizată masa rotundă cu tema „DE LA TRADIȚIE LA EXPERIMENT – explorări creative în artele vizuale“ la care participă curatorii expoziţiei şi studenţii ale căror lucrări sunt prezentate în cadrul expoziţiei.

Expoziția „Interferențe“ ar putea fi considerată într-o primă instanță o ilustrare a ideilor ce și-au găsit drumul spre materializare într-un spațiu de creație patronat de universitate. Lărgind problematica trebuie să ne îndepărtăm de ansamblul de condiții pe care le-am putea considera limitative pentru că în cazul artei este ușor de văzut că în mod constant apar noi forme de artă, noi soluții artistice, care solicită, obligă artistul să ia decizii să se transforme, să experimenteze. Undeva în acești parametri se poate clasifica expoziția „Interferențe“‒ grafică și pictură între tradiție și experiment. (prof univ. dr. Atena Elena Simionescu ‒ rector UNAGE Iași)

Expoziţia poate fi vizitată la FIVE PLUS Art Gallery în perioada 31 mai ‒ 15 iunie, de marţi până vineri în intervalul orar 12.00-18.00 şi sâmbăta între orele 11.00-15.00.

AFIS INTERFERENTE FINAL

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel.: +431 319 10 81

E-mail: office@rkiwien.at

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.