Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziţia „CINCI SIMŢURI – UN UNIVERS”

0

Expoziţia „CINCI SIMŢURI – UN UNIVERS”

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi 

       Din acestă săptămână, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi este deschisă expoziţia itinerantă „CINCI SIMŢURI – UN UNIVERS”, realizată alături de specialiştii din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău. Manifestarea se înscrie în cadrul unei colaborări ştiinţifice şi expoziţionale dintre cele două muzee, anul acesta publicul din Bacău putând vedea trei expoziţii realizate de specialiştii gălăţeni: „El şi ea în lumea vie”, „Artizanii naturii” şi „Fasmidele – curiozităţi ale naturii”.

unnamed

     Expoziţia „ CINCI SIMŢURI – UN UNIVERS” aduce în faţa publicului larg,  într-o formă inedită, un univers mai puţin cunoscut şi anume acela al celor cinci simţuri ale organismului uman: văzul, auzul, pipăitul, gustul şi mirosul.

     „Expoziţia organizată în colaborare cu specialiştii  Muzeului de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău este diferită prin faptul că, pe lângă suportul ştiinţific pe care-l aduce în faţa publicului, are un pronunţat caracter interactiv. Astfel, pentru fiecare dintre simţurile prezentate, expoziţia cuprinde şi module interactive, care, prin intermediul experimentelor şi exerciţiilor pe care le cuprind, ajută vizitatorul să descopere importanţa fiecărui simţ în parte: văzul, auzul, pipăitul, gustul şi mirosul”, a declarat Mădălin Şerban, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

      Astfel, vizitatorul va putea afla detalii despre propriile simţuri testându-le în cadrul expoziţiei ! Cunoaşterea celor cinci simţuri şi aducerea acestora în atenţia publicului este o temă adesea solicitată de profesorii de biologie precum şi de învăţătorii şi educatorii care organizează vizite la muzeu.

     Expoziţia „CINCI SIMŢURI – UN UNIVERS” va putea fi vizitată la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe data de 1 martie 2015.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.