Evenimentul “Acasă în România” reuneşte elita comunităţilor de străini din Iaşi

0

 La Iași se desfășoară evenimentul “Acasă în România” organizat de Asociația Alternative Sociale  în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România. Evenimentul ”Acasă în România” este dedicat comunităților de resortisanți din Iași și își propune să creeze un dialog între tinerii de origine străină care studiază în Iași și oamenii de succes, care reprezintă un model de integrare și reușită în spațiul românesc.

La eveniment vor fi prezenți oameni din mediul de afaceri, doctori, regizori, manageri de top, toți de origine străină, stabiliți în România, care vor povesti tinerilor din comunitățile de resortisanţi despre experiența și traseul lor profesional și pașii care i-au condus spre afaceri de succes. Printre vorbitori se numără Grigore Tinică, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, Radu Ghilaș, actor și regizor la Teatrul Național din Iași, Alagha Rani, medic chirurg în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”,  Hoaytham Nofal, medic  stomatolog, acționar și administrator la cafeneaua “Corniche” de la Iulius Mall.

„Această manifestare reflectă preocuparea noastră pentru integrarea persoanelor resortisante. În 2011 Alternative Sociale a desfășurat în parteneriat cu OIM, Biroul în România un proiect prin care a înființat un Centru de Informare și Consiliere pentru străini în Iaşi, în cadrul căruia au fost oferite servicii relevante cu scopul de a facilita accesul nediscriminatoriu al resortisanţilor țărilor terțe la bunurile şi serviciile publice, precum şi relaţionarea cu membrii comunităţilor locale. În cadrul acestui centru au fost informate şi consiliate 1030 migranţi.  Pentru acest proiect Alternative Sociale a primit în mai 2012 premiul al II-lea la Gala Societății Civile. În acest an Alternative Sociale a continuat activitatea de informare și consiliere, a oferit cursuri vocaționale gratuite pentru resortisanții țărilor terțe precum și servicii de asistență socială celor cu nevoi speciale sau aflați în dificultate” a declarat Cătălin Luca, director executiv Alternative Sociale.

Evenimentul va avea loc pe 14 iunie, la ora 16:00, în cafeneaua Maideyi, str. Lascăr Catargi, nr. 37, în Iași într-o atmosferă relaxantă și nonformală. Începând cu ora 19:00 interpretul Cosmin Vaman va susține un concert de muzică folk.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează