Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eveniment la GALAȚI: universitarii și cărților lor

0

 UNIVERSITATEA “DANUBIUS”

                        CASA DE CULTURA A SINDICATELOR GALATI
                          Uniunea Scriitorilor din Romania – Filiala IASI
                         “Atelierele de creatie ale poetei Angela Baciu”
Va invita la evenimentul:
                           “UNIVERSITARII SI CARTILE LOR”
Se vor lansa cartile:
  • “Timpuri involburate” de Benone PUSCA
  • “Sarutul zeilor” de Alina Beatrice CHESCA
  • “Incompatibila noapte” si “Alearga cu mine” de Coriolan PAUNESCU
Evenimentul are loc sub egida cenaclurilor:
–          “Mihail Sebastian” (Universitatea “Danubius”) si
–         “Ion Chiric” (CCSG)
Ziua/ora/locul: Luni 30 septembrie 2013, ora 10.30,
                           Sala Senatului, Universitatea “Danubius”
Moderator/initiator Proiect : Angela BACIU
Programul va cuprinde:
–         lansarea cartilor,
–         lecturi, dialoguri
–         lectura poetica: Angela Baciu
–         si sesiune de autografe.
Va asteptam, intrarea libera!
poster lansare carte_25 sep
Despre autori:
Benone Pusca: deţine un impresionant portofoliu publicistic şi ştiinţific, domnia sa fiind   autorul a peste 81 lucrări în ţară, 7 în străinătate şi 31 de cărţi. Este prezent în mai multe edituri cu lucrări de Drept destinate studenţilor şi specialiştilor pe teme de Drept constituţional şi international public; de asemenea, este autorul unor lucrari editoriale destinate juriştilor.  Totodată, este autorul a mai multor lucrări literare, publicate în reviste de specialitate, precum şi în volum.
Patru dintre piesele sale de teatru au văzut lumina rampei la Teatrul Dramatic din Galaţi, Teatrul Naţional Radiofonic şi la televiziune, iar doua au fost premiate la Concursul Naţional. In presa locală şi reviste, a fost prezent cu însemnări de călătorie înChina, Anglia şi Portugalia, fapt care îi motivează prezenţa între membrii Societăţii Scriitorilor „C.Negri” din Galaţi.
   …  “ Timpuri involburate” este o carte rascolitoare, ravasitoare si chiar devastatoare sub aspectul unor adevaruri mai rar spuse in acest chip, de un  impact atat de mare, incat inspiratul titlu ne duce cu gandul si la alte posibile titluri: “La rascruce de vanturi”, “Vremuri de izbeliste”, “Prin cenusa  satului romanesc”
            Dincolo de toate acestea, cartea ramane un roman autobiografic” (C.Frosin)
     Coriolan Paunescu – autor a 21 de carti; membru in Uniunea Scriitorilor din Romania – Filiala Iasi ; versurile au fost traduse in franceza si engleza; colaborator la diferite reviste literare din tara si strainatate
    “Revoltat si amenintator…traind intr-o lume a sa, pe langa care “civilizatia va deturna / o gena/ ultrasecreta!” (Eveniment), Coriolan Paunescu se dovedeste a fi un poet pasional si confesiv, autor de mici crochiuri, adevarate tablouri vivante in versuri echilibrate, cu imagini cand escatologice, cand paradisiace, intr-o simbolistica turbure de lirism discret si de vocatie deplina” (Mircea Cosolenco – “Convorbiri Literare”)
      Alina Beatrice Chesca –  autor a 5 volume de poezie si 3 expozitii de fotografie; prezenta in 13 antologii de poezie; a publicat  în revistele culturale: Phoenix Magazine (Statele Unite ale Americii), Convorbiri Literare, Dacia Literară, Cronica, Destine, Porto-Franco, Dunărea de Jos, Regatul cuvântului, Constelaţii Diamantine, Est, Colinda;  – redactor colaborator al revistelor culturale „Constelaţii Diamantine” (2010-2011), „Regatul cuvântului” din Craiova (din 2011) şi „Sfera Eonică” din Craiova (din 2013); din octombrie 1997 până în prezent – Lector Universitar Doctor la disciplina limba engleză în cadrul Universităţii ”Danubius”, Galaţi; din 2008 – Doctor în ştiinţe filologice; membru al Societăţii Scriitorilor „Costache Negri”, Galaţi
             „Cartea SARUTUL ZEILOR este jurnalul celor mai frumosi ani ai vietii mele de pana acum. A fost inspirata de calatoriile initiatice pe care le-am facut, calatorii exterioare ce au devenit, evident, interioare.  Poemele din acest volum sunt expresia unei iubiri imense fata de Dumnezeu si fata de oameni, reprezentand si povestea unor mari prietenii. 
Cred din tot sufletul in capacitatea artei de a salva lumea si sufletul omenesc si mai cred ca cel mai important lucru in viata noastra este acela de a lasa in urma noastra lumina. ” (Alina Beatrice Chesca)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.