Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ESPERANTISM, PRESĂ ŞI CENZURĂ ÎN ROMÂNIA INTERBELICĂ

0

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi în parteneriat cu Muzeul Județean Olt vă invită, miercuri, 18 mai 2016, ora 1100, la conferința cu tema „ESPERANTISM, PRESĂ ŞI CENZURĂ ÎN ROMÂNIA INTERBELICĂ” susţinută de Doru Neagu.

Proiectul limbii esperanto, inițiat în Polonia, de către Ludovic Lazar Zamenhof, este una dintre cele mai îndrăznețe forme pe care le-a luat viziunea globalistă asupra lumii. Văzută ca o lingua franca universală, esperanto nu a avut totuși succesul scontat, chiar dacă viziunea globalistă de care ține s-a concretizat și se concretizează tot mai mult la nivel politic, economic, cultural.

Afis 18 mai Conferinta Esperantism

În România, începuturile proiectului esperantist se leagă de numele industriaşului gălăţean Heinrich Fischer, care, în 1904, fondează, la Galaţi, un grup esperantist şi începe să ţină cursuri de esperanto. În secolul care a urmat, viziunea unificatoare de care ține proiectul esperanto a luat forme tot mai concrete, chiar dacă, sub aspect lingvistic, câteva limbi naturale au reușit să se impună ca limbi internaționale, oarecum în detrimentul mult mai logicei și mai facilei limbi esperanto. (asistent cercetător științific dr. Ovidiu Nedu)

Evenimentul este dedicat Zilei Internaţionale a Muzeelor şi se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.