Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elevii din Tecuci, Făurei, Însurăței, Focșani și București s-au întors cu Metano acasă

0

ENGIE România și Asociația Hands Across Romania au desemnat câştigătorii concursului ,,Câştigă cu Metano’’ lansat în cadrul programului educaţional ,,Întâlnire cu energia’’, ediția 2015. Festivitatea de premiere a avut loc în București la Institutul Francez unde au participat peste 120 de copii.

Anul acesta s-au înscris în concurs 16 școli participante la program și dintre acestea cinci au avut cele mai creative proiecte. Destinațiile premiilor au fost umătoarea:

unnamed

  • Mentiune II – Școala gimnazială „Spiru Haret” Însurăței – coordonator Prof. Lungu Ionelia
  • Mentiune I – Școala gimnazială „Ion Basgan” Focșani – coordinator Inv. Popa Mioara
  • Premiului III – Școala Gimnaziala “Constantin Brâncuși” Bucuresti – coordonator Bățăuș Cornelia
  • Premiului II – Liceul teoretic “George Vâlsan” Făurei – coordinator Prof. Jirlăianu Stela
  • Premiului I – Școala Gimnazialaă „Dimitrie Sturdza” Tecuci – coordonator Prof. Tudorache― Marin Viorica

 

Elevii au primit de la Metano jocuri educaționale, MP3 playere, dulciuri de la Alka, lanterne de la Brick Construct Constanța iar elevii din Tecuci vor pleca în tabără la Sibiu la Centrul Cercetășesc din Nocrich.

 

2530 de copii de clasa a IV-a din 40 de școli din România au învațat să folosească resursele de energie, responsabil și în siguranță, conștientizând importanța protejării mediului înconjurător în cadrul celei de a noua ediţie a programului educaţional „Întâlnire cu energia”, lansată de ENGIE, fost GDF SUEZ, în parteneriat cu Asociaţia Hands Across România şi Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice. Programul „Întâlnire cu energia” este alcătuit din două lecţii predate interactiv şi din concursul „Câştigă cu Metano”, având ca scop educarea tinerei generaţii în ceea ce privește sursele de energie şi utilizarea lor în condiţii de siguranţă, în special a gazelor naturale. Beneficiarii sunt 2530 de copii de clasa a IV-a înscrişi la 40 de școli din nouă oraşe: Bucureşti, Constanţa, Râmnicu Vâlcea, Brăila, Făurei, Însurăţei, Tecuci, Adjud şi Focşani.

Despre program

Întâlnire cu energia”, program deja tradiţional pentru ENGIE, face parte din platforma de responsabilitate socială a companiei, Energie pentru fapte bune. Lansat în octombrie 2007 și derulat în fiecare an în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, programul s-a derulat până acum în 370 de şcoli din 26 de localităţi şi s-a adresat unui număr de peste 26.500 de elevi de clasa a IV-a. Peste 120 de voluntari ai ENGIE s-au implicat până acum în proiect, investind peste 2500 de ore de voluntariat în această acţiune.

Mascota, denumită Metano, a fost creată în 2007 de o elevă participantă și reprezintă interfața informațiilor transmise elevilor.

Programul completează materia opțională „Educație pentru Sănătate”, care include nouă teme specifice, printre care și „Sănătatea mediului”, acreditat de  Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

Mai multe informaţii despre program se pot afla accesând pagina de web www.energiepentrufaptebune.ro şi pagina de Facebook.

Despre ENGIE în România

 

Grupul ENGIE (fost GDF SUEZ) este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România, care a adoptat de curând marca comercială ENGIE, este principala filială a Grupului ENGIE în România. Aceasta deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, Distrigaz Confort, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. GDF SUEZ Energy România şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,5 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.500 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au aproximativ 3.650 de angajaţi. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a ENGIE, care reunește toate proiectele de implicare în viața comunității derulate de către companie.

Despre Hands Across România

Asociaţia Hands Across România (HAR) este o organizaţie non-guvernamentală, membră a Alianţei pentru Sănătate din România, care acţionează ca un „hub” între societatea civilă şi instituţiile guvernamentale şi/sau sectorul privat. Organizaţie cu caracter apolitic, non-profit, non-discriminatoriu pe criterii sociale, religioase, sexuale, etnice, de naţionalitate sau filosofice, HAR a fost înfiinţată în 2005 ca urmare a participării membrilor fondatori la un schimb de voluntariat european în cadrul unui proiect de prevenire a traficului de persoane în România. În prezent, asociaţia implementează proiecte menite să aducă o valoare adăugată serviciilor sociale, culturale şi educaţionale, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor în care activează.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.