Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elevii de la Grupul Şcolar Economic de Turism Iasi – viitori antreprenori în turism

0

Elevii de la Grupul Şcolar Economic de Turism Iaşi au participat, in perioada 2 – 3 decembrie, la Târgul  firmelor de exerciţiu “RIVULUS DOMINARUM TINERET”, ediţia a V-a, de la Baia Mare. La acest eveniment au fost prezente 34 de firme de exercitiu din tara.

De la Grup Scolar Economic de Turism Iasi au fost 2 firme de exerciţiu, coordonate de Prof. Mihaela Loredana Rusu.

F.E. ESCAPAR TOUR S.R.L. – firmă de exerciţiu înfiinţată în anul şcolar 2010 – 2011 şi continuată în anul şcolar curent de elevii clasei a XII-a D. ESCAPAR TOUR este o agenţie de turism  ce se axează pe turismul de aventură care oferă vacanţe nonconformiste prin oferirea de pachete turistice în destinaţii exotice, recunoscute pentru atractivitatea lor în rândul amatorilor de senzaţii tari: Marea Barieră de Corali, Kenya, Munţii Stâncoşi, Marele Canion, Ţărmul Australiei, Masivul Bucegi. Promovarea intensivă a brandului agenţiei se face sub sloganul „DESTINAŢIA ADRENALINĂ!” complementar cu asocierea brandului agenţiei cu o băutură energizantă – ESCAPAR DRINK. Profilul clientului: persoane active, din mediul urban, conectate la ultimele tendinţe în comunicaţii, gadgeturi şi social media, iubitori de aventură, sporturi extreme şi shopping cu venituri peste medie.

Moto: „Evadează! Surprinde Călătoria plină de Aventură alături de Prieteni cu o porţie maximă de Adrenalină în Ritmul tău!”.

Agenţia de turism ICAR TOURS Iaşi, reprezentată de domnul Florin Bărhălescu, în calitate de director general,  este firma mamă care i-a îndrumat pe elevi să realizeze oferte turistice din pasiune pentru turismul de calitate.

F.E. WORLD STORIES S.R.L. – firmă de exerciţiu înfiinţată în acest an şcolar de elevii clasei a XI-a A. Pensiunea WORLD STORIES se poziţionează pe piaţa firmelor de exerciţiu ca furnizor de servicii de cazare, alimentaţie, agrement, servicii de educaţie şi recreere pentru copii. Pachetele turistice oferite au destinaţia WORLD STORIES unde totul este „MAGICAL AND MARVELOUS!” pentru copii cu vârste cuprinse între 2 şi 14 ani, din mediul urban /rural, care iubesc lumea poveştilor şi îşi doresc să experimenteze experienţe inedite alături de personajele lor preferate din poveşti: “Alba ca Zăpada”, “Frumoasa din pădurea adormită”, “Cenuşăreasa”, “Jasmine”, “Frumoasa şi Bestia”, “Mica sirenă”, “Scufiţa Roşie”.

Moto: „In our world, stories come alive and here you can meet characters from the stories that you grew up with.”

Elevii de la Grupul Şcolar Economic de Turism Iaşi şi-au promovat firmele de exerciţiu la nivel naţional. Activitatea elevilor a fost recunoscută şi certificată prin premiile obţinute: F.E. ESCAPAR TOUR S.R.L. – PREMIUL III, Secţiunea „Spot publicitar”, iar F.E. WORLD STORIES S.R.L. – MENŢIUNEA I, Secţiunea „Materiale promoţionale”, MENŢIUNEA a III-a, Secţiunea „Prezentarea firmei de exerciţiu”.

 

Participarea la târguri este foarte importantă deoarece elevii au avut posibilitatea de a comunica în mod direct cu partenerii de afaceri, au negociat şi realizat tranzacţii, şi-au dezvoltat spiritul antreprenorial prin promovarea afacerile virtuale pe piaţa firmelor de exerciţiu.

Mulţumim sponsorului IULIUS MALL Iaşi, reprezentat de Iulian Dascălu, in calitate de director general, care a sprijinit şi finanţat evenimentele desfăşurate de firma de exerciţiu ESCAPAR TOUR de la înfiinţarea acesteia pe piaţa firmelor de exerciţiu şi până în prezent.

Grup Şcolar Economic de Turism Iaşi

Director, Prof. Dr. Iuliana Tugui

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.