Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iași: Ecoul donatorilor de la „Recolta Comunităților Creative”, 11 iulie 2019

0

Ecoul donatorilor de la „Recolta Comunităților Creative”,

11 iulie 2019

Joi, 11 iulie 2019, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași din Strada Nicolae Bălcescu nr. 21, între orele 7:00 – 13:00, a avut loc Recolta Comunităților Creative, o inițiativă a Asociației Trei Vieți menită să stimuleze populația eligibilă în donarea de sânge, lansând invitația cu precădere spre creativii și membrii comunităților și industriilor creative din Iași.

La eveniment s-au prezentat 78 de doritori, dintre care doar 65 de persoane au fost eligibili în donarea sangvină. Voluntarii Trei Vieți i-au așteptat cu micul dejun dulce, cafea și limonadă, i-au informat cu privire la beneficiile donării și le-au insuflat un strop de curaj celor care aveau nevoie de o mână de strâns.

În cadrul Recoltei, donatorii sufletiști au donat bonurile de masă primite de la Centrul de Transfuzii către familiile Casei Share. În urma evenimentului, un număr de 152 de bonuri de masă au fost dăruite către cei nevoiași.

Asociația Trei Vieți are drept misiune creșterea numărului de donatori din România peste pragul de 2% la care ne aflăm de ani buni. Inițiativa acestei organizații aparține unor studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, iar Recolta Comunităților Creative reprezintă unul dintre evenimentele recurente din cadrul asociației.

Vara reprezintă intervalul în care criza sangvină din spitale este cea mai gravă, iar perioada concediilor și a vacanțelor amplifică această lipsă cu care se confruntă toate spitalele ieșene. Atât prin organizarea acestei recolte, cât și prin campaniile desfășurate pe tot parcursul anului ne-am propus să încurajăm și să responsabilizăm populația eligibilă să vină și să doneze constant și regulat la Centrul Regional de Transfuzii.”, declară Anca Floroiu, co-fondator al Asociației Trei Vieți.

Partenerii care s-au alăturat acestui demers au fost: Acaju, Cafetish, Casa Share, Civic Heroes, Grupul de Distribuție ETA, iubirescu, Iulius Mall Iași, Ladies, Wine & Design Iași, MONIN România, People of Design Iași, Rocanotherworld, Time Out.

Încă ceva:
▶ Cu o singură donare poți salva până la 3 vieți.
▶ O dată la 5 secunde, un român are nevoie de sânge.
▶ Mai puțin de 2% din populația eligibilă donează anual.

Pentru mai multe detalii:

Website: www.treivieti.ro

Facebook: www.facebook.com/TreiVietiRomania

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/376280673195257/

Instagram: @treivietiromania

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.