Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ECOTIC lansează Stația de Reciclare, o campanie de colectare DEEE în mediul rural

0

După lansarea, în luna mai, a campaniei „ORAȘE CURATE” – un proiect itinerant de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în mediul urban, Organizația ECOTIC în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iași (ADIS) și Agenția pentru Protecția Mediului Iași inițiază o campanie dedicată mediului rural. „Stația de Reciclare” oferă un nou start Caravanei ECOTIC, care va străbate satele din județul Iași și va încuraja oamenii să predea echipamentele electrice vechi.

poster A3 bleed 5-01
Campania ia startul în 14-15 iunie 2016, când Caravana ECOTIC va staționa în Comuna Ciurea, sat Lunca Cetățuii, județul Iași. Locuitorii vor fi informați asupra prezenței Stației de Reciclare în localitatea lor și vor fi încurajați să predea DEEE, prin primirea de premii instant precum și prin organizarea unei tombole cu premii inspirate: o motocoasă, două incubatoare de ouă și trei truse cu diferite scule pot fi câștigate de cei care vor preda minim 5 kg cumulate de deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Traseul Stației de Reciclare, în luna iunie, este următorul:
• Comuna Ciurea, sat Lunca Cetățuii, 14 -15 iunie
• Comuna Miroslava, sat Miroslava, 17 – 18 iunie
• Comuna Scânteia, sat Scânteia, 20-21 iunie
• Comuna Mogoșești, sat Mogoșești, 23 – 24 iunie
• Comuna Voinești, sat Voinești, 26 – 27 iunie

Pentru mai multe detalii www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 540 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 90.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.