Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eclipsa totală de Lună Noaptea de 27 spre 28 septembrie 2015

0

În dimineaţa zilei de 28 septembrie 2015 o să fim martori la un fenomen astronomic deosebit: o eclipsă totală de Lună care va fi vizibilă din America de Nord, America de Sud, Oceanul Atlantic, Africa, Europa şi vestul Asiei cu durata totalităţii de 1 oră şi 11 minute.

Afiș Eclipsă totală de Lună, 28 septembrie 2015

Din România eclipsa se va observa dimineaţa, Luna fiind aproape de orizontul vestic. Faza maximă va fi la ora 05:47. Momentele eclipsei nu vor fi vizibile în totalitate, Luna va apune în eclipsă parţială. În schimb, o să observăm în condiţii bune faza parţială de la începutul eclipsei, totalitatea şi faza maximă.
Eclipsa este una interesantă pentru că se produce chiar la perigeu (distanţa minimă Pământ – Lună) şi pentru că ultima eclipsă totală de Lună vizibilă de la România s-a produs acum aproximativ 4 ani.
Momentele eclipsei totale de Lună din 28 septembrie 2015
Momentul eclipsei Ora României
Intrarea în penumbră 03:11:47
Începutul eclipsei parţiale 04:07:11
Începutul totalităţii 05:11:10
Faza maximă 05:47:08
Sfârşitul totalităţii 06:23:05
Sfârşitul eclipsei parţiale 07:27:03
Ieşirea din penumbră 08:22:27

Cu ocazia eclipsei totale de Lună din dimineaţa zilei de 28 septembrie 2015, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, județul Vaslui, va organiza o noapte specială de observaţii astronomice pentru public.
Având în vedere ora târzie la care se va produce fenomenul astronomic, o să organizăm mai multe activităţi şi observatorul va fi deschis pentru public în noaptea de 27 spre 28 septembrie 2015.
În seara zilei de 27 septembrie (duminică), o să începem activitatea la ora 19:00 cu o conferinţă publică despre eclipsele de Lună, unde o să prezentăm mai multe informaţii despre acest fenomen astronomic.
După ora 21:00 se vor desfăşura observaţii astronomice şi o să privim prin instrumenetele din dotarea observatorului astronomic, Luna, planeta Saturn, stele duble, roiuri de stele şi alte obiecte cereşti vizibile în perioada aceasta.
Între orele 04:00 şi 07:00 dimineaţa o să observăm eclipsa totală de Lună. Între timp eclipsa va fi transmisă live pe plasma tv din incinta observatorului astronomic.
Preţul biletului este 2 lei de persoană.
Observaţiile astronomice se vor desfăşura numai dacă cerul va fi senin! În cazul în care vremea nu va ţine cu noi o să trecem pe un plan de rezervă. O să realizăm mai multe prezentări de astronomie şi o să urmărim filme documentare.

Informaţii suplimentare puteți găsi pe website-ul AstroBârlad https://astrobarlad.wordpress.com/2015/09/01/aspectul-cerului-in-luna-septembrie-2015/
şi pe Facebook: https://www.facebook.com/astrobarlad

Website: www.astrobarlad.wordpress.com
Facebook: www.facebook.com/astrobarlad

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.