Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eclipsă parţială de Soare / 20 martie 2015, Observator Astronomic GALAȚI

0

Eclipsă parţială de Soare

20 martie 2015, Observator Astronomic – Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

„Răsvan Angheluţă” Galaţi

 DSCF4403

       Pe 20 martie va avea loc o eclipsă parţială de Soare, vizibilă din Europa, nordul Africii şi vestul Asiei. Acoperirea discului solar de către Lună va fi de între 39% pentru zona extremă a sud-estului României şi 55% pentru zona extremă a nord-vestului ţării noastre.

      Pentru acest eveniment, Observatorul astronomic al al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va pune la dispoziţia publicului vizitator, în intervalul 10.30 – 13.00, toate instrumentele din dotare pentru observaţiile solare.

    Soarele va putea fi observat, pe parcursul eclipsei, în trei moduri: în H-alfa, în spectrul vizibil şi prin metoda proiectării pe ecran solar. În acelaşi timp, pe un ecran din sala de programe educative şi activităţi interactive a observatorului astronomic, va fi  transmisă în timp real eclipsa parţială de Soare cu ajutorul telescopului principal.

    Pentru oraşul Galaţi avem următoarele momente ale eclipsei parţiale de Soare: începutul eclipsei: 10 h 52 min 28.5 s; maximul eclipsei: 11 h 59 min 51.1 s; sfârşitul eclipsei: 13 h 07 min 57.1 s. Acoperirea discului solar la maximul eclipsei va fi de 43.34%.

    Pentru Observaţiile astronomice de la acest eveniment taxa de acces este de 3 lei / persoană. Dacă vremea va fi nefavorabilă, organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula activităţile de la Observatorul Astronomic.

 web eclipsa 2

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.