Eclipsă parţială de Soare / 20 martie 2015, Observator Astronomic GALAȚI

0

Eclipsă parţială de Soare

20 martie 2015, Observator Astronomic – Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

„Răsvan Angheluţă” Galaţi

 DSCF4403

       Pe 20 martie va avea loc o eclipsă parţială de Soare, vizibilă din Europa, nordul Africii şi vestul Asiei. Acoperirea discului solar de către Lună va fi de între 39% pentru zona extremă a sud-estului României şi 55% pentru zona extremă a nord-vestului ţării noastre.

      Pentru acest eveniment, Observatorul astronomic al al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va pune la dispoziţia publicului vizitator, în intervalul 10.30 – 13.00, toate instrumentele din dotare pentru observaţiile solare.

    Soarele va putea fi observat, pe parcursul eclipsei, în trei moduri: în H-alfa, în spectrul vizibil şi prin metoda proiectării pe ecran solar. În acelaşi timp, pe un ecran din sala de programe educative şi activităţi interactive a observatorului astronomic, va fi  transmisă în timp real eclipsa parţială de Soare cu ajutorul telescopului principal.

    Pentru oraşul Galaţi avem următoarele momente ale eclipsei parţiale de Soare: începutul eclipsei: 10 h 52 min 28.5 s; maximul eclipsei: 11 h 59 min 51.1 s; sfârşitul eclipsei: 13 h 07 min 57.1 s. Acoperirea discului solar la maximul eclipsei va fi de 43.34%.

    Pentru Observaţiile astronomice de la acest eveniment taxa de acces este de 3 lei / persoană. Dacă vremea va fi nefavorabilă, organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula activităţile de la Observatorul Astronomic.

 web eclipsa 2

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează