Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Echipamentele IT prind viață nouă în comunități defavorizate

0

Campania „Împreună, se poate”, organizată de ECOTIC, cu sprijinul APDETIC și Rotary Club București Continental a dat viață nouă echipamentelor IT prin donațiile către comunități defavorizate.

Campania, ajunsă la cea de-a doua ediție, s-a desfășurat între 5 iunie și 26 octombrie 2018 și s-a adresat tuturor entităților care au dorit să predea echipamente IT în vederea reutilizarii, ca act important de responsabilitate socială. Echipamentele IT donate au fost reconditionate si au luat drumul ONG-urilor și unităților de învățământ din Nepos, judetul Bistrița Năsăud, Iași si Chiajna, jud. Ilfov, și care nu beneficiază de astfel de dotări.

Inițiativa noastră a urmărit un scop dublu: să faciliteze accesul la tehnologia IT al unor categorii defavorizate, în vederea dezvoltării competențelor digitale necesare în carieră, și, totodată, să contribuie la utilizarea mai eficientă a resurselor, în consens cu principiile economiei circulare”, a declarat Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Beneficiarii care se bucură de donația echipamente IT la finalul acestei ediții sunt:

  • Școala din Nepos, județul Bistrița Năsăud

  • Asociatia Glasul Vieții din Iași, județul Iași

  • Asociația Mia’s Children din Chiajna, județul Ilfov

Primele echipamente au ajuns deja la școala din satul Nepos, elevii urmând a se bucura în scurt timp de un laborator de informatică bine dotat. Următoarele echipamente urmează să ajungă la Asociația Glasul Vieții și Mia’s Children, în ambele cazuri acestea urmând a fi utilizate de către elevi și tineri în procesul educațional.

Directorul Liceului Tehnologic Feldru, Călin Sbîrciu, unitatea de care aparține școala din Nepos, s-a arătat încântat de gestul de omenie și a declarat: ”Acum, elevii din Nepos au o sală de informatică complet echipată, grație acestei inițiative generoase. Este important ca mediul de afaceri să aprecieze educaţia. Pe această cale, îi felicit pe organizatori pentru inițiativă și le mulțumim pentru donație”.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.