E ziua mea – Fii alaturi de mine!

1

COMUNICAT DE PRESĂ
31.05.2010
E ZIUA MEA – FII ALĂTURI DE MINE!

În data de 1 iunie 2010,  voluntarii Clubului Impact 4 You de la Grup Şcolar Economic de Turism Iaşi, coordonaţi de liderii Impact: Marie-Jeanne Stoian, Mihaela-Loredana Rusu şi Giosanu Raluca vor  organiza acţiunea: „E ziua mea – Fii alături de mine”, ce face par­te din proiectul „Conectează-te la comunitate“, din cadrul Pro­gra­mului IMPACT al Fundaţiei „Noi Orizonturi“.
Partenerii proiectului sunt: NOKIA, International Youth Foundation, Grupul Şcolar Economic de Turism, elevi şi cadre didactice. De asemenea, au colaborat cu fonduri Parohia „Izvorul Tămăduirii“ – Nicolina şi Asociaţia „Voie Bună” din Iaşi.
Prin activi­tă­ţi­le derulate, IMPACT urmăreş­te în­curajarea tinerilor de a deveni ce­tăţeni activi ai comunităţii.
Beneficiarii proiectului  sunt 15 elevi, din care 3 elevi rromi, de la Şcoala Generală nr. 40 „Alecu Russo” – Iaşi, elevi ce provin din familii monoparentale şi la care  există riscul abandonului şcolar şi a traficului de persoane. Elevii  vor participa şi  la activitatea „1 Iunie – Bucuria din sufletul copiilor” ce  se va desfăşura la la Parohia „Izvorul Tămăduirii”  şi unde se vor întâlni cu Preot Stoian Constantin, liderii IMPACT şi membrii Clubului Impact 4 You.
În iniţiativa lor, membrii clubului IMPACT  au plecat de la convingerea că nu trebuie să fim nepăsători la suferinţa copiilor, ei sunt îngeri şi sunt cel mai de preţ dar al unei naţiuni. Copii reprezintă viitorul şi trebuie mereu încurajaţi să participe la diverse acţiuni indiferent de mediul social în care trăiesc. Beneficiarii aleşi au  mai  participat la proiectul „Alege şcoala!”, proiect care a avut ca scop prevenirea abandonului şcolar, desfăşurat în luna aprilie la Parohia „Izvorul Tămăduirii” – Nicolina din Iaşi. Proiectul amintit a fost iniţiat de Patriarhia Ortodoxă Română în parteneriat cu Fundaţia World Vision. Cateheza a fost făcută de Preotul Stoian Constantin şi profesori de religie, Stoian Marie-Jeanne şi Cibotariu Elena.
Membrii Impact 4 You au ales cei 15 beneficiari pentru a le spune „La mulţi ani! Sunteţi importanţi pentru noi şi vrem să vă oferim un zâmbet sincer.” Beneficiarii proiectului vor primi cadouri (alimente, sucuri, produse de patiserie) şi cărţi bisericeşti cu rugăciuni, pilde şi povestiri.

„Avem plăcerea de a vă invita la acţiunea: „E ziua mea – Fii alături de mine”, ce face par­te din proiectul „Conectează-te la comunitate“, din cadrul Pro­gra­mului IMPACT al Fundaţiei „Noi Orizonturi“. Prin activi­tă­ţi­le derulate, IMPACT urmăreş­te în­curajarea tinerilor de a deveni ce­tăţeni activi ai comunităţii.

Proiect: „E ziua mea – Fii alături de mine!”
Data implementării: 1 iunie 2010
Interval orar: 16:00 – 18:00
Locaţie: Parohia „Izvorul Tămăduirii” – Nicolina Iaşi
Participanţi:
ü    Preot Constantin Stoian
ü    Lideri Impact – Prof. Marie-Jeanne Stoian, Prof. Mihaela-Loredana Rusu şi Prof. Raluca Giosanu
ü    20 membri Club Impact 4 You
ü    15 elevi de la Şcoala Generală nr. 40 „Alecu Russo”, coordonaţi de Prof. Elena Cibotariu

(foto Florin Ghinda, 2010)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.