Doneaza un ban pentru un ghiozdan! Campanie pentru copiii de la Fundatia Cuvantul Intrupat

0

foto 3

Donează un ban pentru un ghiozdan!
„Abandonul şcolar este în creştere la nivelul judeţului Galaţi”, „Trend alarmant: S-a dublat abandonul şcolar în liceele gălăţene”, „Abandonul şcolar şi dinamica populaţiei, în situaţii îngrijorătoare” – acestea sunt câteva dintre titlurile apărute în presa locală în ultimele săptămâni.
Informaţiile publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean arată că există un cumul de factori ce conduc la abandonarea cursurilor. Experienţa noastră de peste 12 ani în lucrul cu copiii vulnerabili ne-a condus la aceeaşi concluzie, iar una dintre cauzele principale este lipsa resurselor financiare şi materiale.

Suntem încă în plină vară, în plină vacanţă şi parcă fiecare zi este anume pregătită să aducă alte şi alte bucurii copiilor. Ştim însă că în curând vine toamna şi, odată cu ea, începutul unui nou an şcolar. Pentru Fundaţia Cuvântul Întrupat aceasta înseamnă pregătiri atât în ceea ce priveşte structura activităţilor zilnice cu copiii cât şi în asigurarea lucrurilor de care copiii au nevoie. Şi cum suntem conştienţi că noi, Cuvântul Întrupat, nu suntem decât o unealtă în mâinile comunităţii locale în beneficiul propriilor copii vulnerabili, vă cerem ajutorul şi de această dată. Preferăm să fim noi cei care vă invită să contribuiţi, decât să fie copiii puşi în situaţia de a cerşi.

În Galaţi suntem peste 200 000 de oameni. Dacă fiecare am dona câte un ban, cea mai mică monedă emisă în România, s-ar strânge 2 000 de lei, iar dacă donaţia ar fi repetată de trei ori, adică o donaţie pe lună în perioada august-octombrie, cei 6 000 de lei ar fi de ajuns să cumpărăm ghiozdane şi rechizite pentru cei 40 de copii de la Centrul Comunitar „La Vale” care au nevoie de sprijin pentru a merge la şcoală în această toamnă. Credem că împreună putem face acest lucru. Şi mai credem, aşa cum spune un proverb african, că „e nevoie de un sat întreg pentru a creşte un copil”.
Aşadar, vă invităm să aduceţi donaţia dumneavoastră la urnele amplasate în oraş, în diverse locaţii sau, când aveţi timp de o plimbare, vă aşteptăm la sediul nostru din strada Dogăriei-111, foarte aproape de Spitalul CFR.

În numele fiecărui copil, mulţumim firmelor care au ales să găzduiască cutiile de donaţii în aceste luni şi adresăm anticipat o mulţumire specială fiecărui om care donează un ban în aceste urne. Gestul mărunt, darul dumneavoastră din suflet va face diferenţa în viaţa unui copil ce se va bucura de o geantă de şcoală nou-nouţă, plină cu toate cele necesare.
Ştim că aducând împreună chiar şi cele mai mici resurse putem realiza lucruri mari. Iar entuziasmul şi bucuria din ochii unui copil care va avea un motiv în plus să meargă la şcoală, sunt mare lucru.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează