Doneaza un ban pentru un ghiozdan! Campanie pentru copiii de la Fundatia Cuvantul Intrupat

0

foto 3

Donează un ban pentru un ghiozdan!
„Abandonul şcolar este în creştere la nivelul judeţului Galaţi”, „Trend alarmant: S-a dublat abandonul şcolar în liceele gălăţene”, „Abandonul şcolar şi dinamica populaţiei, în situaţii îngrijorătoare” – acestea sunt câteva dintre titlurile apărute în presa locală în ultimele săptămâni.
Informaţiile publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean arată că există un cumul de factori ce conduc la abandonarea cursurilor. Experienţa noastră de peste 12 ani în lucrul cu copiii vulnerabili ne-a condus la aceeaşi concluzie, iar una dintre cauzele principale este lipsa resurselor financiare şi materiale.

Suntem încă în plină vară, în plină vacanţă şi parcă fiecare zi este anume pregătită să aducă alte şi alte bucurii copiilor. Ştim însă că în curând vine toamna şi, odată cu ea, începutul unui nou an şcolar. Pentru Fundaţia Cuvântul Întrupat aceasta înseamnă pregătiri atât în ceea ce priveşte structura activităţilor zilnice cu copiii cât şi în asigurarea lucrurilor de care copiii au nevoie. Şi cum suntem conştienţi că noi, Cuvântul Întrupat, nu suntem decât o unealtă în mâinile comunităţii locale în beneficiul propriilor copii vulnerabili, vă cerem ajutorul şi de această dată. Preferăm să fim noi cei care vă invită să contribuiţi, decât să fie copiii puşi în situaţia de a cerşi.

În Galaţi suntem peste 200 000 de oameni. Dacă fiecare am dona câte un ban, cea mai mică monedă emisă în România, s-ar strânge 2 000 de lei, iar dacă donaţia ar fi repetată de trei ori, adică o donaţie pe lună în perioada august-octombrie, cei 6 000 de lei ar fi de ajuns să cumpărăm ghiozdane şi rechizite pentru cei 40 de copii de la Centrul Comunitar „La Vale” care au nevoie de sprijin pentru a merge la şcoală în această toamnă. Credem că împreună putem face acest lucru. Şi mai credem, aşa cum spune un proverb african, că „e nevoie de un sat întreg pentru a creşte un copil”.
Aşadar, vă invităm să aduceţi donaţia dumneavoastră la urnele amplasate în oraş, în diverse locaţii sau, când aveţi timp de o plimbare, vă aşteptăm la sediul nostru din strada Dogăriei-111, foarte aproape de Spitalul CFR.

În numele fiecărui copil, mulţumim firmelor care au ales să găzduiască cutiile de donaţii în aceste luni şi adresăm anticipat o mulţumire specială fiecărui om care donează un ban în aceste urne. Gestul mărunt, darul dumneavoastră din suflet va face diferenţa în viaţa unui copil ce se va bucura de o geantă de şcoală nou-nouţă, plină cu toate cele necesare.
Ştim că aducând împreună chiar şi cele mai mici resurse putem realiza lucruri mari. Iar entuziasmul şi bucuria din ochii unui copil care va avea un motiv în plus să meargă la şcoală, sunt mare lucru.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.