Donează 1 leu pentru a asigura accesul la educație pentru cât mai mulți copii defavorizați din mediul rural!

1

World Vision România, KFC și Pizza Hut dau startul campaniei „Donează 1 leu, clădește viitorul meu”

Pe parcursul lunii octombrie, World Vision România, alături de Pizza Hut și KFC, derulează campania ’’Donează 1 leu, clădește viitorul meu’’. Campania, aflată la a patra ediție, are ca principal obiectiv strângerea de fonduri pentru a asigura accesul la educație pentru cât mai mulți copii defavorizați din mediul rural. Pe tot parcursul lunii, cei care doresc să contribuie la această cauză, pot dona minim 1 leu în toate restaurantele KFC și Pizza Hut, fără ca donaţia lor să fie condiţionată de achiziţionarea unui produs.

În România, unul din doi copii din mediul rural nu îşi poate continua studiile liceale, din cauza sărăciei. Acest lucru le afectează dezvoltarea și șansele de realizare profesională în viitor”, a declarat Adela Fundulea, Marketing Manager World Vision România”.

Datele statistice disponibile în 2008 indicau că România se situa pe ultimul loc în Europa, în privinţa participării la o formă de educație a tinerilor cu vârste între 15-24 de ani. Astfel, în 2007, numai 24,54% dintre elevii din mediul rural au urmat cursuri liceale, cea mai mare rată a abandonului școlar înregistrându-se la nivelul claselor a IX-a și a X-a.

Printre principalele cauze ale abandonului școlar se numără: situația financiară precară a familiei, lipsa de susținere din partea acesteia, cât și dificultățile copiilor de a se adapta mediului liceal/ urban. În 2009, aproape 25% dintre elevii din mediul rural nu au mers la gimnaziu, în timp ce doar  45,2% dintre elevii din mediul rural participau la învățământul liceal, rata de participare fiind cu 32% mai mică decât a celor din mediul urban (Raportul asupra stării sistemului național de învățământ, 2009). Statisticile plasează România pe ultimele locuri în Europa, în privinţa participării la o formă de educație a tinerilor cu vârste între 15-24 de ani.

Campania ’’Donează 1 leu, clădește viitorul meu’’ este deja la a patra ediție și până acum a reușit să ajute  450 de copii să își continue studiile liceale. În 2010, în urma programului, au fost strânși 54.762 euro, bani ce au ajutat 170 de copii.

—–

’’Donează 1 leu, clădește viitorul meu’’ face parte din programul mai amplu, “Vreau în clasa a 9 a”, inițiat în 2008 de World Vision, cu scopul de a susține copiii din mediul rural, fără posibilități materiale să-și continue studiile liceale. În cadrul proiectului, sunt selectați copii ce beneficiază pe toată perioada liceului de consiliere și o bursă lunară care le acoperă cheltuielile. Totodată, aceștia sunt implicați într-o serie de activități extracuriculare, menite să le permită o integrare cât mai bună la liceu și în mediul urban. Copiii sunt selectați în funcție de situația financiară a familiei, de rezultatele școlare și de dorința lor de a-și continua studiile.

Sperăm ca și în acest an să putem strânge suficiente fonduri pentru a ajuta copiii să-și continue educația, cu atât mai mult cu cât, în acest an școlar, s-au alăturat proiectului alți 70 de „boboci’’ în clasa a noua, a continuat Adela Fundulea.

Dacă doriți să vă implicați în educația copiilor din mediul rural, puteți accesa site-ul www.worldvision.ro/vreau-in-clasa-a-noua.php, pentru donații sau multe informații despre proiect.

Despre World Vision România:

World Vision România este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy. Organizaţia noastră este concentrată asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii.

Organizaţia World Vision România este parteneră a World Vision International, prezentă în peste 100 de ţări din întreaga lume. Încă din 1990, World Vision România este o prezenţă constantă în domeniul protecţiei copilului şi al dezvoltării comunitare. În România, World Vision isi desfăşoară activitatea în municipiul Bucureşti şi în judeţele Cluj, Constanţa, Dolj, Ialomiţa, Iaşi, Vaslui şi Vâlcea.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.