Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dinozaurii din Ţara Haţegului în vizită la Galaţi

0

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi,
31 iulie – 1 august 2015

Vineri 31 iulie 2015, de la ora 10.00, la sediul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, publicul va putea „face cunoştinţă” cu un dinozaur autohton – Zalmoxis robustus. Este vorba de o reconstrucţie ştiinţifică a unui dinozaur din Ţara Haţegului, realizată de paleoartistul canadian Brian Cooley pentru viitorul Muzeu al Dinozaurilor din Transilvania.
dinozauri CMSN
Zalmi, cum este cunoscut între prieteni, va veni la Galaţi împreună cu o echipă de voluntari de la Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului în cadrul proiectului „La Zăvoi” coordonat de Centrul de Resurse pentru Dezvoltare 2020 în parteneriat cu Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi şi Asociaţia „Drag de Haţeg” şi finanţat de MOLRomânia şi Fundaţia pentru Parteneriat prin programul „Spaţii Verzi”.
Zalmoxis robustus este o specie de dinozaur ierbivor, aparţinând ornithopozilor, care a trăit acum 65 de milioane de ani, în perioada numită Cretacicul superior, în locurile unde astăzi se află Ţara Haţegului. Pe atunci zona era o insulă cu climat tropical, unde dinozaurii s-au adaptat unui mediu restrâns şi şi-au redus, în timp, dimensiunile, devenind mai mici decât rudele lor de pe continent. Din această cauză ei sunt denumiţi „dinozaurii pitici din Transilvania”.
Proiectul „La Zăvoi” a apărut ca urmare a colaborării dintre cele mai bune proiecte ale anului 2014. Este vorba despre „CasaVulcanilor”, realizată anul trecut la Densuş de către Voluntarii pentru Geoparc, şi „Grădina Senzorială” din cadrul Grădinii Botanice Galaţi. Cele două proiecte au fost distinse cu Premiul Spaţii Verzi de către MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat. Proiectul „La Zăvoi” propune renaturarea unei locaţii din interiorul Grădinii Botanice Galaţi, cu o suprafaţă totală de 400 mp şi punerea ei în valoare pentru a prezenta publicului vizitator elementele de ecosistem al zonelor umede aşa cum existau ele în interiorul şi în jurul municipiului Galaţi până acum 30 de ani. Astfel, spaţiul tematic nou creat va reconstitui identitatea naturală specifică întregului spaţiu urban de pe malul Dunării. Activităţile de educaţie ecologică ce se vor desfăşura în acest spaţiu – „Zăvoi Box”, vor încuraja dezvoltarea unor elemente de educaţie intergeneraţională astfel încât generaţia în vârstă să relateze celor tineri povestea locului unde se află (locaţia actuală a Zăvoiului) unde cu mai puţin de 30 de ani exista o zonă umedă, de luncă cu toate elementele sale specifice de floră şi vegetaţie.
Dinozaurul Zalmi va putea fi văzut la sediul Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi doar în zilele de vineri şi sâmbătă, respectiv 31 iulie şi 1 august 2015.
________________________________________________________________________________

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.