Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

DEZBATERE PUBLICĂ la IAȘI „Transparența universitară: probleme și soluții”

0

Fundaţia SynergEtica, împreună cu partenerii săi – Departamentul de Stat al SUA prin Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Centrul de Resurse Juridice și Student ARC – organizează la Iaşi prima dezbatere publică dedicată studenţilor pe tema transparenţei universitare. Aceasta va avea loc vineri 31 mai 2013, de la ora 11.00, în corpul R al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, în sala de conferințe „R502”.

Scopul dezbaterii este de a analiza împreună cu studenți, reprezentanți ai universităților de stat din Iași și autorități locale câteva probleme arzătoare pentru ei. Temele de discuție ce vor fi abordate în cadrul dezbaterii publice pentru studenți au fost selectate în urma unui chestionar aplicat online de organizatorii comunitari din Iași, în perioada 22 aprilie – 9 mai 2013,  cu scopul de a afla care sunt principalele probleme cu care se confruntă studenții din Iași.

Astfel, din cele 70 de persoane care au răspuns online întrebărilor, 21% consideră că numărul mic de locuri în cămine este principala problemă pentru studenți, 12% consideră că dotarea sălilor de curs ar trebui adusă în discuție, iar 10% cred că taxele de studiu sunt prea mari. Totodată, 8% dintre respondenți sunt de părere că o problemă majoră pentru studenți este șpaga la cazare. La întrebarea cu privire la probleme legate de planul de învăţămînt, , 61% din cei chestionaţi reclamă lipsa materiilor orientate spre practică, în timp ce 23% cred că materiile pe care le studiază la facultate sunt nefolositoare. Întrebați ce probleme cred că ar trebui abordate la o întâlnire între studenți și conducerea universității, 29% au menționat admiterea mai strictă la unele specializări, 15% șpaga pentru un loc în cămin, iar 13%, taxele universitare. Pe de altă parte, 84% dintre respondenți sunt de părere că universitatea trebuie să rezolve problemele studenților, în timp ce doar 6% consideră că studenții pot juca un rol în rezolvarea acestor dificultăți.

Rezultatele chestionarului vor fi dezbătute în timpul discuției de vineri, 31 mai 2013.

Dezbaterea va fi moderată de: Radu NICOLAE, politolog, expert anticorupție, Adrian BABOI-STROE, expert politici publice și Codru VRABIE, coordonatorul proiectului www.piatadespaga.ro. De asemenea, vor mai lua cuvântul reprezentanți ai mediului universitar, ai asociaţiilor studenţești și alți experţi în domeniu.

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră pe adresa de e-mail dezbatere_iasi@eruptieanticoruptie.ro sau telefonic, la echipa de organizatori comunitari din Iași (persoană de contact:  Anamaria CHIRAP, 0745.399.435), până la data de 27 mai 2013, ora 10.00.

Dezbaterea de la Iaşi face parte din proiectul Erupţie Anticorupţie al Fundației SynergEtica şi se derulează cu sprijinul Asociației pentru Jurnalism și Online Media, Alianței Naționale a Organizaților Studențești din România, Asociației Studenților Francofoni Iași, Societății pentru Psihologie și Student Pass.

dezbatere iasi

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.