Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre Festivalul Limonadei, LemonAID sau cum galatenii au strans bani pentru copiii din patru centre de zi

0

Fundația Comunitară Galați a organizat, în perioada 23-26 iunie, Festivalul Limonadei LemonAid, cu scopul de a strânge fonduri pentru copiii din patru centre de zi din județul Galați: Centrul de zi pentru copii „Sf. Spiridon” (Asociaţia Multifuncţională Filantropică Sf. Spiridon Galaţi), Centrul multifuncţional de servicii sociale „Speranţa” (Asociaţia Filantropică Creștin Ortodoxă Sf. Vasile cel Mare Galaţi), Centrul de zi pentru copii ce provin din familii defavorizate (Fundaţia Bunul Samaritean Nicorești) și Centrul Comunitar „La vale” (Fundaţia Cuvântul Întrupat).

13475041_1052970494792780_1150343109999290487_o

Evenimentul s-a desfășurat simultan în două locuri din municipiul Galaţi: pe Faleza Inferioară a Dunării (în fața pub-ului SummerTime) și în Țiglina 1 (în fața restaurantului Noemyy). În cadrul festivalului am mobilizat un număr de 34 de voluntari și s-au vândut aproximativ 500 de pahare de limonadă, totalizând suma de 5254 de lei. La eveniment au fost prezenți și voluntari ai centrelor, care au realizat facepainting și au vândut accesorii handmade create în cadrul proiectului Generații.

13559006_1055446734545156_8709599428762893437_o

Fondurile strânse în cadrul LemonAID vor fi direcționate către cele patru centre de zi, care vor deveni centre intergeneraţionale, la iniţiativa Fundaţiei Principesa Margareta a României, cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Galaţi. În cadrul atelierelor intergeneraționale, copiii din centre au ocazia să interacționeze cu vârstnicii, cei din urmă oferindu-și experința de viață în schimbul unor ore de companie. Pentru aceste activități se vor achiziționa materialele necesare (articole de papetărie, cărți, jocuri etc), iar pentru diversificarea acțiunilor se vor organiza și mini-excursii.

Fundaţia Comunitară Galaţi este o organizaţie neguvernamentală care mobilizează resurse şi le direcţionează spre nevoi identificate în comunitate. După ce a funcționat un an și jumătate ca Grup de Inițiativă, Fundația Comunitară Galați a căpătat personalitate juridică în octombrie 2015.

Fundația Comunitară Galați își propune să devină un motor al schimbării în regiunea de sud a Moldovei. Suntem în contact permanent cu ONG-urile locale şi cunoaştem beneficiarii şi proiectele acestora. Avem o reţea de donatori – persoane fizice şi companii din Galaţi – şi depunem în permanenţă eforturi să o extindem. Organizăm evenimente în cadrul cărora îi aducem pe toţi – ONG-uri şi donatori – la un loc, creând astfel punţi între nevoile comunităţii şi resursele necesare pentru a le satisface. Doar până la momentul înființării, Fundația Comunitară Galați a organizat evenimente de fundraising în urma cărora 24 de proiecte derulate de 15 ONG-uri gălățene au colectat, de la peste 700 de donatori, suma totală de 58.000 de lei.

Mai multe detalii despre proiectele derulate de Fundația Comunitară Galați se găsesc pe siteul www.fundatiacomunitaragalati.ro și pe pagina oficială de Facebook.

Următorul eveniment marca Fundația Comunitară Galați, Semimaratonul, se va desfășura pe data de 11 septembrie 2016.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.