Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Deservind Chevron, jandarmii reduc la tăcere sătenii din Pungești

0

 

Sursa: comunicat de presa Greenpeace

 Greenpeace România acuză abuzurile grave comise de Jandarmeria Română la Pungești, județul Vaslui, care a bruscat cetățenii, blocând drumurile și accesul presei în zonă, pentru a facilita începerea lucrărilor de explorare a gazelor de șist de către compania Chevron. Acordurile de explorare acordate acestei companii sunt în prezent contestate în instanță, iar cetățenii se opun acestor lucrări de peste două luni,  organizând o tabără de rezistență locală împotriva gazelor de șist.

 

 

 

Pe 2 decembrie, în jurul orei 5 dimineața,  800 de jandarmi au intervenit în forță, acționând violent asupra celor 30 de membri ai taberei de rezistență de la Pungești, transportându-i pe o parte dintre aceștia la secția de poliție și întocmind abuziv amenzi și dosare penale.

„Acționând astfel, forțele de ordine au încălcat dreptul cetățenilor la liberă exprimare și la proteste pașnice, drept garantat de constituție, pe care tocmai autoritățile ar trebui să îl garanteze, preferând în schimb să protejeze interesele companiei americane Chevron. Ceea ce s-a întâmplat la Pungești creează un precedent foarte periculos, care pune în pericol implicarea societății civile și democrația. Dacă autoritățile vor facilita efectuarea lucrărilor companiei Chevron la Pungești, împotriva voinței populației locale, vor urma alte lucrări în toată țara, iar zone emblematice precum: Vama Veche, Costinești sau Băile Felix, vor fi afectate iremediabil,” a declarat Crisanta Lungu, directorul executiv al Greenpeace România.

Greenpeace face un apel la solidaritate și mobilizare națională pentru a susține protestatarii din Pungești, care se opun în mod pașnic explorării și exploatării gazelor de șist. Greenpeace încurajează cetățenii să își exprime părerea și să își apere drepturile, în mod pașnic.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Vaslui va organiza o dezbatere publică pentru emiterea unui nou acord de mediu tot pentru compania Chevron, necesar amplasării unei sonde de explorare a gazelor de şist în comuna Puieşti. Dezbaterea publică va avea loc pe data de 19 decembrie, la Căminul Cultural din Puieşti. Încurajăm populația să meargă și să își exprime opinia, influențând astfel decizia luata de autorități[1].

greenpeace

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.