Degustă și susține hrana sănătoasă, 8 septembrie în spatele Institului Francez Iași

0

 Ştim că apreciezi hrana bună, sănătoasă! Iţi place să îi simţi gustul adevărat şi ai vrea să îl întâlneşti în continuare la alimentele de pe rafturile supermarketurilor şi pieţelor din oraşul tău. În această toamnă, viitorul agriculturii şi al hranei noastre ar putea fi influenţat decisiv de către Parlamentul European care va stabili Politica Agricolă Comună pentru următorii 7 ani.

Asociația Mai Bine vă invită sâmbătă, 8 septembrie, începând cu orele 17.00, în spatele Institului Francez Iași ca să celebrăm hrana și agricultura sănătoasă și să degustăm împreună produse de la micii producători locali. Avem ocazia să stăm de vorbă cu producători din zona Moldovei și să achiziționăm produse diverse – brânzeturi, legume, fructe, prăjituri și preparate tradiționale din carne.

Degustarea va fi urmată de o petiție fotografică, unde chiar tu vei putea să îți transmiți mesajul și dorințele tale legate de hrana și agricultura membrilor Parlamentului European!

Toate mesajele voastre fotografice vor însoţi marşul Good Food al ţăranilor şi activiştilor din întreaga Europă pânăla Bruxelles şi vor fi înmânate celor care votează pentru viitorul agriculturii şi a hranei.

Sute de oameni şi-au transmis mesajul Parlamentului European până în acest moment.

Vizionează mesajele foto aici: www.goodfoodmarch.eu/photo-action.html.

În acest an, cu reforma Politicii Agricole Comune (PAC) putem revendica politici care să ne asigure hrană adevarată şi o agricultură cinstită, aşa cum avem dreptul.

În septembrie, Parlamentul European şi guvernele naţionale vor stabili Politica Agricolă Comună pentru următorii 7 ani, iar micii agricultori din Europa, dar și din Sudul global sunt direct afectați de o noua formă a sa.

În ultimii 50 ani, taxele noastre au fost folosite pentru a susţine producţia de alimente industriale. Acest model agricol ameninţă existenţa fermierilor din Sudul şi Nordul global, ducând pe de-o parte la nesiguranţă alimentară, iar pe de alta la risipirea a munţi întregi de alimente. Mediul este tot mai puternic degradat prin utilizarea excesivă a fertilizatorilor chimici, pesticide agresive şi combustibili fosili. Fermele industriale depind de furajele de soia importate, contribuind astfel la distrugerea pădurilor tropicale şi a comunităţilor rurale. Nu în ultimul rând, bunăstarea animalelor este desconsiderată total, schimbările climatice se agravează, iar abandonul masiv al regiunilor rurale este provocat şi întâlnit tot mai des. 

Oriunde eşti, oricine eşti, poti să provoci schimbarea în mai bine!

Evenimentul va avea loc pe 8 septembrie, în Iași, în spatele Instutului Francez, începând cu ora 17.00.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează