De Ziua Internațională a Mediului: CONCURS de desene ,,Lunca Siretului în ochii copiilor”

0

  De Ziua Internațională a Mediului, ACDB lansează cea de-a doua ediție a concursului de desene ,,Lunca Siretului în ochii copiilor”

 ACDB, Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice, lansează astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, cea de-a doua ediție a concursului de desene ,,Lunca Siretului în ochii copiilor”, adresat elevilor din clasele II – VIII din 28 de localități din județele Vrancea, Galați, Brăila și Bacău, localități suprapuse ariei protejate Lunca Siretului Inferior. Concursul se va derula în perioada 05.06.2014 – 05.10.2014.

,,Ca urmare a succesului primei ediții care a avut loc anul trecut, lansăm a doua ediție a concursului de desene ,,Lunca Siretului în ochii copiilor”, prin care ne dorim să-i apropiem pe copii de natură, să-i invațăm importanța biodiversității și a ariilor protejate. Prin desen, copiii pot exprima modul în care ei percep natura, bogățiile sale, dar și amenințările la adresa ei. Este o activitate care le dezvoltă simțul artistic și creativitatea și, totodată, contribuie la dezvoltarea relației pe care o au cu natura”, a declarat Mariana Gheorghiu, Manager de Proiect, ACDB.

 Lucrarile inscrise in prima editie a concursului

Pentru a Ie transmite principiile de baza legate de conservarea naturii şi a-i invața care sunt speciile cheie de floră și faună din Lunca Siretului Inferior, în prima faza a concursului, membri ai echipei ACDB vor susține prezentări pentru elevii si profesorii din școlile înscrise în competiție. Perioada în care copiii vor putea realiza lucrările va fi 21.06. – 15 .09.2014, urmând ca desenele să fie colectate și jurizate în perioada 15.09.– 30.09.2014.

Pentru a se înscrie in concurs, elevii vor trebui să realizeze o lucrare în format A4 în care să reprezinte natura din Lunca Siretului Inferior așa cum o percep ei. Lucrarea  va avea un titlu pentru identificare și va purta numele autorului ei. Pe spatele fiecărei lucrări se vor menționa clasa, școala și localitatea de proveniență a fiecărui concurent.

Primii 40 de elevi, selectați în funcție de punctajul primit pentru desenul realizat, vor fi invitați să participe la expoziția care va avea loc pe data de 05.10.2014, prilej cu care vor fi decernate și premiile individuale, constând într-o bicicletă (premiul I), o lunetă pentru observarea faunei sălbatice (premiul II), un rucsac și un cort (premiul III) și determinatoare de păsări și plante (premiul IV).

Concursul de desene ,,Lunca Siretului în ochii copiilor” face parte din proiectul ,,Siretul Verde – crearea sistemului de management integrat Natura 2000 pentru SPA Lunca Siretului Inferior și ariile protejate suprapuse” din Programul Operațional Sectorial  Mediu – Axa 4, proiect co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională și implementat de ACDB.

Despre ACDB

ACDB (Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice) a fost infiintata oficial in 2003, astazi in cadrul organizatiei activand peste 50 de membri.

ACDB sprijina si promoveaza activitatile de conservare a diversitatii biologice, de educatie ecologica si protectie a mediului inconjurator.

ACDB deruleaza

– activitati de cercetare stiintifica a diversitatii biologice

– activitati de educatie ecologica in vederea sensibilizarii si constientizarii populatiei

– activitati de protectie si conservare a florei si faunei salbatice

– activitati de conservare a patrimoniului natural

– activitati de administrare a ariilor protejate

www.acdb.ro

https://www.facebook.com/OrganizatiaACDB

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.